Κόσμος

Επιδότηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Σε τρεις κλίμακες και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια

Τον τρόπο που θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο ανακοινώνει σήμερα (21.09.2022) στις 09:30 ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά στο ρεύμα, προβλέπει τρεις κλίμακες επιδότησης, για όλα τα νοικοκυριά, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για την πρώτη και τη δεύτερη κατοικία.

Στην πρώτη κλίμακα θα βρεθούν οι χαμηλές καταναλώσεις, έως περίπου 500 kwh το μήνα. Σε αυτή την κλίμακα ανήκουν τα περισσότερα νοικοκυριά και εκτιμάται ότι τον Οκτώβριο θα καλυφθεί το 90% των ανατιμήσεων για νοικοκυριά και αγρότες και περίπου το 85% για τις επιχειρήσεις.

Στη δεύτερη και την τρίτη κλίμακα θα βρεθούν οι μεγαλύτερες καταναλώσεις και η επιδότηση θα είναι χαμηλότερη. Όσοι (νοικοκυριά ή επιχειρήσεις) καταφέρουν να μειώσουν κατά 15% την κατανάλωσή τους, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, θα έχουν και bonus έκπτωση.

Σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο, η επιδότηση θα είναι οριζόντια και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

To άρθρο Επιδότηση σε ρεύμα και φυσικό αέριο: Σε τρεις κλίμακες και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger