ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιθέσεις απο οπαδούς δέχθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία που βρισκόντουσαν έξω από το σπίτι του 29χρονου Μιχάλη, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση από χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου. Οι δράστες επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και τεχνικούς και στη συνέχεια έσπασαν κάμερες και άλλα σύνεργα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Επίσης ανάλογη επίθεση εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων και των παριστάμενων δημοσιογράφων του OPEN και του ANT 1, σημειώθηκε από οπαδούς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η Ένωση Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και συνάδελφοι από οπαδούς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και ζητεί από την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα αστυνόμευσης και να προστατεύσει το έργο των δημοσιογράφων και των τεχνικών.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν τηλεοπτικά συνεργεία και συνάδελφοι από οπαδούς έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σημερινή ημέρα θα έπρεπε να είναι μέρα πένθους και περισυλλογής. Δυστυχώς, η νέα θλιβερή απώλεια στον κύκλο της οπαδικής βίας δεν φαίνεται να συνετίζει κανέναν. Αντίθετα, η βία σήμερα στρέφεται κατά των εργαζομένων που καλύπτουν τα γεγονότα. Τονίζουμε ότι, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι, να ενημερώνουν τους πολίτες από το μέρος του συμβάντος αντιμετωπίζοντας βέβαια με διακριτικότητα και ενσυναίσθηση συνανθρώπους μας, που βρίσκονται σε κατάσταση πένθους ή ψυχικής πίεσης.

Οι συνάδελφοι βρίσκονταν έξω από το γήπεδο ασκώντας το λειτούργημά τους χωρίς να ενοχλούν ή να προκαλούν. Η επίθεση εναντίον τους δεν έχει καμία δικαιολογία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, για άλλη μία φορά, ζητεί από την Πολιτεία να λαμβάνει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα αστυνόμευσης και να προστατεύσει το έργο των συναδέλφων πριν να είναι αργά».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button