Κόσμος

«Οι ευρωπαίοι θα υποφέρουν…» – Galaksias.com

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να χρησιμοποιήσει τις αποδόσεις των δεσμευμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τον εξοπλισμό του Κιέβου και να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών για να στερήσει από την Μόσχα πόρους που χρηματοδοτούν τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας κατήγγειλε το Κρεμλίνο.

«Αν οι αποφάσεις (για τα περιουσιακά στοιχεία) υλοποιηθούν, θα έχουν σοβαρές συνέπειες γι’ αυτούς που τις έλαβαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποιώντας επίσης ότι «οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα υποφέρουν», αν η Ευρωπαϊκή Ενωση φορολογήσει τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα που εξαιρούνται από την επιβολή δασμών.

Οι νομικές υπηρεσίες των δυτικών τραπεζών αντιλαμβάνονται τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα ακολουθήσουν, αν η Ευρωπαϊκή Ενωση υλοποιήσει τα σχέδια κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο επιβολής δασμών στα ρωσικά σιτηρά, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει πολλές εναλλακτικές αγορές για τις εξαγωγές της και ότι θα χρειασθεί εργασία ειδικών για να προσδιορισθεί αν θα είναι η Ρωσία ή η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτή που θα υποφέρει από την επιβολή επιπλέον περιορισμών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Σχολιάζοντας πληροφορία που δημοσιεύθηκε στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει να πλήττει ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να ζητηθεί από το Κίεβο να σταματήσει να πλήττει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Κίεβο να σταματήσει τα πλήγματα κατά ρωσικών ενεργειακών υποδομών, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις των drones κινδυνεύουν να προκαλέσουν ρωσική απάντηση και αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.

Ο Πεσκόφ σχολίασε σήμερα ότι αυτό είναι πρόβλημα για τις ΗΠΑ. «Θα προτιμούσαμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να καλέσουν το Κίεβο να εγκαταλείψει την ουσιαστική και πάνω απ’ όλα τρομοκρατική του δραστηριότητα κατά μη στρατιωτικών στόχων και κατοικιών».

Ο Πεσκόφ αναφερόταν πιθανόν στις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, όπου σύμφωνα με επίσημες πηγές, 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 15 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, οι ίδιες οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν σκοτώσει χιλιάδες αμάχους μετά την εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο 2022.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button