Επικαιρότητα

Συζήτηση για το επιχειρείν στην περιοχή του Μύτικα Χαλκίδας – Galaksias.com

Συνάντηση εργασίας επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Χαλκιδέων με τον Προέδρο του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ. Γιάννη Γεροντίτη και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Σπύρο Κουτσαύτη, έλαβε χώρα στις 15/2/2024 στα γραφεία του Φορέα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου να εκθέσουν στους εκπροσώπους του Φορέα, το μείζον πρόβλημα για το επιχειρείν της περιοχής τους, που δεν είναι άλλο παρά ο αποκλεισμός κάθε νέας επαγγελματικής δραστηριότητας και η απαγόρευση οποιασδήποτε ενέργειας επέκτασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού κάθε παραγωγικής μονάδας του Δ.Δ. Μύτικα.

Το εν λόγω πρόβλημα προκύπτει λόγω του γεγονότος ότι το Δ.Δ. Μύτικα του Δήμου Χαλκιδέων έχει χαρακτηριστεί ως οικισμός προ του 1923 κατόπιν απόφασης του ΣτΕ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην χορηγείται καμία βεβαίωση χρήσης γης για επαγγελματική δραστηριότητα αλλά να αποκλείεται και η επέκταση κάθε παραγωγικής μονάδας. Με την υπογράμμιση ότι τα όρια του οικισμού καθορίστηκαν με απόφαση Νομάρχη το 1985 με την όποια χαρακτηρίστηκε ως αδιάφορος, στάσιμος, διάσπαρτος και μεγάλος, έχοντας ισχύ μέχρι σήμερα.

Κατά τη συζήτηση οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών, αναγνώρισαν άπαντες ότι ο Μύτικας Ληλαντίου Πεδίου, αρχικά αποτελεί μία πολύ σημαντική αμπελοοινική περιοχή με μακρά παράδοση. Αποτελεί επίσης, μια περιοχή όπου σήμερα υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες που ασχολούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και επιθυμούν να επενδύσουν και να συνδράμουν στην περαιτέρω τουριστική προβολή της περιοχής σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Άπαντες από τους παρισταμένους συμφώνησαν ότι το εν λόγω καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δημιουργεί δυσμενείς εξελίξεις οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε μαρασμό την παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής και υποθάλπουν την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Με το πέρας της συζήτησης συμφωνήθηκε όπως το Επιμελητήριο Εύβοιας θέσει άμεσα το ζήτημα στην Δήμαρχο Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ευελπιστώντας στην επίλυση ενός εξαιρετικά μεγάλου προβλήματος για την επιχειρηματικότητα του τόπου και τα μέλη του.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Απόστολος Μούντριχας οινοποιός & Πρόεδρος ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε., ο κ. Σπύρος Σκουμπρής οινοποιός του ομώνυμου κτήματος, ο κ. Δημήτρης Αλεξανδρής βιοτέχνης παραγωγής μελισσοκομικών κυψελών, ο κ. Κώστας Κατσικαβάλης οινολόγος & Πρόεδρος στη Ληλάντια Γή Κοιν.Σ.Επ. και ο κ. Γιώργος Πασσάς μηχανικός αυτοκινήτων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button