Υγεία & Διατροφή

Ο πρόεδρος Μιλέι αποκάλεσε «κομμουνιστή δολοφόνο» τον Κολομβιανό ομόλογό του – Η Μπογκοτά ανακαλεί τον πρέσβη της – Galaksias Portal News

Η Κολομβία ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Αργεντινή για διαβουλεύσεις, αφότου ο πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι αποκάλεσε τον Κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «κομμουνιστή δολοφόνο».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Πατρίσια Χανιότ, ο πρόεδρος της Αργεντινής αποκάλεσε τον Πέτρο «κομμουνιστή δολοφόνο που καταστρέφει την Κολομβία». Η δημοσιογράφος κοινοποίησε τη συνέντευξη στο κανάλι της στο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το απόσπασμα στο 1.02 του βίντεο

 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει «αγενή και ανεύθυνα» τα σχόλια του Χαβιέρ Μιλέι, υπογραμμίζοντας ότι «παραβιάζουν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας, κατανόησης και συνεργασίας που ενώνουν ιστορικά την Κολομβία και την Αργεντινή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εκλογή του ακραίου φιλελεύθερου Μιλέι στην προεδρία, επιδεινώθηκαν οι σχέσεις μεταξύ της Αργεντινής και της Κολομβίας, όπου τον Αύγουστο του 2022 ορκίστηκε για πρώτη φορά αριστερός πρόεδρος.

«Μας επιτίθενται ως κομμουνιστές, ως σοσιαλιστές, (υποστηρίζοντας) ότι το κράτος θέλει να ελέγξει τα μέσα παραγωγής. Φυσικά, όσοι μας επιτίθενται δεν έχουν ιδέα τι είναι κομμουνισμός, τι είναι σοσιαλισμός», είπε ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο σε στελέχη της κολομβιανής κυβέρνησης, αναφερόμενος στα σχόλια του Μιλέι. Η κυβέρνηση της Κολομβίας θέλει ο λαός να ελέγχει τα μέσα παραγωγής, όχι το κράτος, συμπλήρωσε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button