Επικαιρότητα

Ποιο φθηνή σε σχέση με πέρυσι η τιμή της λαγάνας για την Καθαρά Δευτέρα – Προσοχή στην αγορά λαγάνας σε σχέση βάρος & τιμής – Τι λέει ο Πρόεδρος των Αρτοποιών Ν.Κοζάνης Απόστολος Κύρινας

Αργυρώ Ζιάμπα για το KOZANILIFE.GR

Την τιμητική της έχει  σήμερα η λαγάνα Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου  , οπού θα πωλείται σε όλα τα αρτοποιεία της Ελλάδας .

Η τιμή της κλασσικής λαγάνας όπως καθορίστηκε από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, θα κυμανθεί στα 2,50 -2,70 ευρώ, για την περιοχή του Ν.Κοζάνης.

Ποιο φθηνή σε σχέση με πέρυσι κατά 0,20 -0,50 λεπτά φέτος, θα είναι η λαγάνα στα αρτοποιία της περιοχής, έπειτα από απόφαση των αρτοποιών, όπου λόγω των οικονομικών συνθηκών και προκειμένου να  συμβαδίσουν με το “πορτοφόλι” του Έλληνα , ενώ οι ίδιοι για να βγάλουν στην παραγωγή την λαγάνα δουλεύουν πολύ περισσότερο, που σημαίνει μεγαλύτερο κόστος γα αυτούς .

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, οι αρτοποιοί έπιασαν δουλειά, προκειμένου ο κόσμος να έχει στο σαρακοστιανό τραπέζι του την παραδοσιακή λαγάνα .

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι πολίτες,  είναι σε πρώτο χρόνο το βάρος της λαγάνας σε σχέση με την τιμή της, όπου η προαναφερθείσα τιμή αφορά μια λαγάνα βάρους 350-400 γραμμαρίων, ενώ είναι αυτονόητο ότι οι λαγάνες με βάρος 700γρ. και πάνω , θα έχουν άλλη τιμή, όπως και άλλη τιμή θα έχουν οι λαγάνες  “πολυτελείας”, με ταχίνι, ελιά, ολικής άλεσης και γενικότερα οι λαγάνες με έξτρα υλικά .

Η τιμή των 2,70-3 ευρώ αφορά τις  λαγάνες με έξτρα υλικά  που υπάρχουν στο εμπόριο .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να αξιολογήσουν την τιμή της λαγάνας με βάση το βάρος της και όχι με μοναδικό κριτήριο την οικονομικότερη τιμή, όπου μπορεί κανείς να συναντήσει , γιατί αυτό ενέχει τον κίνδυνο να αγοράσει κανείς φθηνή λαγάνα, αλλά να είναι “ελλιποβαρής” σε σχέση με το καθορισμένο βάρος.

Η λαγάνα είναι ένα εξολοκλήρου χειροποίητο προϊόν και για τον λόγο αυτό η τιμή του σε σχέση με το ψωμί είναι πιο αυξημένη , όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ν.Κοζάνης κ. Απόστολος Κύρινας.

Μεταξύ άλλων ο κ.Κύρινας δήλωσε στο KOZANILIFE.GR : “Το σημαντικότερο είναι να είμαστε υγιής. Προτείνω στον κόσμο να προτιμήσει τον φούρνο της γειτονιάς του, για την ποιότητα όπου εκεί θα βρει την παραδοσιακή λαγάνα . Μεγάλη προσοχή στις λαγάνες που φαίνονται φθηνότερες στο εμπόριο, ενώ στην ουσία το βάρος τους είναι λιγότερο από το καθορισμένο. Εύχομαι να περάσει καλά ο κόσμος, καλά κούλουμα !”

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το τελικό κόστος της λαγάνας, το καθορίζει ο κάθε αρτοποιός, με “χαρτί και μολύβι”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ.Απόστολος Κύρινας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button