Χωρίς κατηγορία

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Παράταση στις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι


Παράταση δόθηκε στην προθεσμία για τις αιτήσεις για τη χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολή 5, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να τις καταθέσουν έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά το Υπουργείο Οικονομικών, η παράταση αφορά σε αιτήσεις από νέες επιχειρήσεις, που περιλαμβάνονται στον 5ο κύκλο του προγράμματος, αλλά και επιχειρηματίες που παρέλειψαν να υποβάλουν το αίτημά τους. Στη δεύτερη κατηγορία δίνεται, δηλαδή, η ευκαιρία να ενταχθούν κατ’ εξαίρεση στο πρόγραμμα.

Στο ΦΕΚ σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις που έχουν έναρξη εργασιών: από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 29η Φεβρουαρίου 2020 αλλά και από την 1η Αυγούστου 2020 έως και την 31η Οκτωβρίου 2020, έχουν πληγεί από τα μέτρα κατά της πανδημίας και δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως το λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός κ.λπ. μπορούν να ενταχθούν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Τα ακαθάριστά έσοδά τους δεν θα συνεκτιμηθούν.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μη επιστρέψιμο μέρος των χρημάτων. Όλα θα κριθούν από τις δημοσιονομικές δυνατότητες.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close