ΕνημέρωσηΠολιτική

Γιατί δε ρωτάς πόσοι βουλευτές είναι ομοφυλόφιλοι; Δεν πρέπει να ψηφίζουν για ίδιον όφελος – Galaksias Portal News

Ομοφοβική επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας για το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε αρχικά πως «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν θεωρεί ότι η μη θεσμοθέτηση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνου δικαιώματος» και πως «η απόφαση 1428 του 2017 του Αρείου Πάγου καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει καμία νομική δέσμευση-υποχρέωση της χώρας μας. Γιατί το φέρνετε; Γιατί διχάζετε τους Έλληνες; Εμείς ζητήσαμε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και κάθε βουλευτής θα έπρεπε να θέλει να γίνει, γιατί ο βουλευτής θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος για το ”ναι” ή το ”όχι” που θα πει».

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στον βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρου Μπιμπίλα, λέγοντας πως ζήτησε «η Εκκλησία να αποκαλύψει πόσοι ιερείς είναι ομοφυλόφιλοι».

«Γιατί δεν ζητήσατε να μας πουν και πόσοι βουλευτές εδώ είναι ομοφυλόφιλοι; Γιατί; Διότι οι βουλευτές δεν πρέπει να ψηφίζουν για ίδιον όφελος ούτε για τις προσωπικές τους επιθυμίες, διότι έτσι φτιάχνεται διαπλοκή προσωπικών συμφερόντων με νομοθέτηση. Αν εγώ είμαι ολιγάρχης, εφοπλιστής και ψηφίσω μαζί με όλους εδώ μέσα ατέλεια για τους εφοπλιστές, αυτό είναι διαπλοκή» είπε ο κ. Βελόπουλος.Ο κ. Βελόπουλος, σχολίασε και την πρόσφατη δήλωση του ηθοποιού Γιώργου Καπουτζίδη.

Οι αναφορές αυτές του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προκάλεσαν την αντίδραση του Σπύρου Μπιμπίλα που του απάντησε ότι «ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του» και προσέθεσε: «Η αναφορά αυτή έγινε μέσα σε ένα κλίμα έντασης στην Επιτροπή και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται παντοιοτρόπως για να χτυπηθεί η Πλεύση Ελευθερίας και εγώ και αυτό είναι απαράδεκτο». Σημείωσε επίσης ότι άλλο θέμα «είναι η αθρησκεία και άλλο πράγμα ο πατριωτισμός».

Αντίδραση υπήρξε και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη αντέδρασε που είπε πως αυτές οι δηλώσεις «είναι απαράδεκτες» και «προφανώς δεν καταλαβαίνει σε ποια αίθουσα βρισκόμαστε».

To άρθρο Βελόπουλος σε Μπιμπίλα: Γιατί δε ρωτάς πόσοι βουλευτές είναι ομοφυλόφιλοι; Δεν πρέπει να ψηφίζουν για ίδιον όφελος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button