Κόσμος

«Εγκαταλείψτε αμέσως το Ιράν, υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης» – Galaksias.com

Κάλεσμα στους Γάλλους πολίτες να  «φύγουν προσωρινά από το Ιράν», λόγω του «κίνδυνου στρατιωτικής κλιμάκωσης» μετά τα ιρανικά πλήγματα που στόχευσαν το Ισραήλ απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

«Λόγω της μετάβασης σε ένα νέο στάδιο, η πρεσβεία της Γαλλίας στην Τεχεράνη συμβουλεύει τους Γάλλους που διαμένουν στο Ιράν, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα, να φύγουν προσωρινά από τη χώρα. Ζήτησε να επιδεικνύεται η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή στις μετακινήσεις και “η αποφυγή οποιασδήποτε συγκέντρωσης», σύμφωνα με την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Νωρίτερα γαλλική στρατιωτική πηγή είχε αποκαλύψει ότι η Γαλλία είχε διασφαλίσει τη «νόμιμη άμυνα» των βάσεών της στη Μέση Ανατολή τη στιγμή της ιρανικής επίθεσης με στόχο το Ισραήλ, χάρη σε «μέσα» αντιαεροπορικής προστασίας

«Συμβάλαμε στην επιτήρηση και την προστασία των αποτυπωμάτων (βάσεων, σ.σ.) πάνω στα οποία έχουμε αναπτυχθεί με αμυντικά μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι ανακοίνωσε την Κυριακή (14/4) ότι η Γαλλία ήταν μία από τις χώρες που βοήθησαν το Ισραήλ να αμυνθεί από την άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν τη χθεσινή νύχτα, Σαββάτου προς Κυριακή.

Η Γαλλία είναι παρούσα σε αρκετές βάσεις στη Μέση Ανατολή, την Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιράκ, και αναπτύσσει τακτικά θαλάσσια και αεροπορικά μέσα στην Ανατολική Μεσόγειο και περιμετρικά της Ερυθράς Θάλασσας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button