ΕνημέρωσηΟικονομία

«Boύληση της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση των αγροτών» – Galaksias Portal News

Για το Βούλευμα της κυβέρνησης σχετικά με τη διευκόλυνση των αγροτών μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, το πρωί του Σαββάτου (10/2) στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

«Ό,τι λέει ο Πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο-και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά», είπε αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι δεδομένος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, για τρίτη χρονιά θα φτάσει τα 82 εκατομμύρια ευρώ και τις επόμενες ημέρες θα δούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως μας υποδείξουν και από το αρμόδιο υπουργείο», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει από το να ανεβαίνει στα τρακτέρ να απαντάει με πράξεις», ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία τους, πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου και θεωρώ ότι κάθε ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αγρότες, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια να τους βοηθήσει, ζητούν να καταβληθεί νωρίτερα για λόγους ρευστότητας. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει για να δώσει με καλύτερο τρόπο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες. Και μετά τη συζήτηση που θα γίνει με τον Πρωθυπουργό και τα δημοσιονομικά δεδομένα, να δοθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπορέσουν να έχουν μία ρευστότητα και μία διευκόλυνση», συνέχισε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει αλλά βασίζονται σε συγκεκριμένες μελέτες και συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργείων. Περίπου 1 δισ. ευρώ έχει δοθεί από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ενισχύθηκε με 400 εκ. ευρώ και αποπληρώθηκαν χρέη που πήγαιναν πίσω μία δεκαετία», επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντική η παρέμβαση για τη φορολογία των αγροτών, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές, το ρεύμα των αγροτών», συμπλήρωσε.

Την Τρίτη 13/2 θα γίνει η συνάντηση πρωθυπουργού – αγροτών, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button