ΕνημέρωσηΟικονομία

Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 20 εκατ. ευρώ για το 2024 – Galaksias Portal News

Ο όμιλος ALUMIL αναπτύσσεται με σταθερά υψηλούς ρυθμούς, με αποκορύφωμα το πρώτο τρίμηνο του 2024, κατά το οποίο καταγράφεται ραγδαία αύξηση των πωλήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.

Αναλυτικότερα, για να ανταποκριθεί στις αυξημένες πωλήσεις η ALUMIL «τρέχει» ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 20 εκατ. ευρώ το 2024 με στόχο την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας, το οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  1. αγορά οικοπέδου 35.000 m2 και κτιρίου 6.000 m2, δίπλα στο οποίο θα ανεγερθεί νέο κτίριο για τη στέγαση ρομποτικής αποθήκης 4.000 θέσεων με πρόβλεψη για διπλασιασμό των θέσεων,
  2. εγκατάσταση νέας, μεγάλης δυναμικότητας, ρομποτικής γραμμής αυτόματης συσκευασίας στο αγοραζόμενο κτίριο.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) για την υλοποίηση των ανωτέρω επενδύσεων ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί η επένδυση στους αεροσυμπιεστές για τις μονάδες διέλασης, το βαφείο, το χυτήριο και τη μονάδα ανοδίωσης. Η συγκεκριμένη επένδυση, ύψους 500.000 ευρώ, έχει μειώσει την ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 1.000MWh.

Επιπλέον, η ALUMIL «τρέχει» δύο ακόμη σημαντικά έργα: το νέο υπερσύγχρονο βαφείο και τη νέα γραμμή διέλασης, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς.

Ταυτόχρονα, μία καινούργια πρέσα (1350ΜΤ) για την αύξηση της δυναμικότητας έχει ήδη εγκατασταθεί και βρίσκεται σε λειτουργία.

Όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η ελληνική πολυεθνική πρωτοπορεί με την εγκατάσταση πλατφόρμας IoT (Industry 4.0), που θα επιτρέπει τη διασύνδεση όλων των μηχανών στο cloud για συνεχή παρακολούθηση και ανάλυση big data.

Επιπρόσθετα, έχει εγκαταστήσει ρομποτική αποθήκη διαχείρισης εξαρτημάτων, στοχεύοντας στη μείωση του κόστους και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών.

Όλες οι εταιρείες του ομίλου ALUMIL σύντομα θα επωφελούνται από την εγκατάσταση νέου πληροφοριακού συστήματος SAP ERP, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας και την άμεση λήψη ολοκληρωμένης και ενιαίας πληροφόρησης της Διοίκησης.

Οικονομική υγεία και συμμετοχή σε εμβληματικά έργα

Ως προς τις στρατηγικές επιλογές της ALUMIL, είναι σημαντικό ότι οι νέες επενδύσεις δημιουργούν πολλές νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας, με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, μια περιοχή με υψηλή ανεργία.

Πέρα, ωστόσο, από τις μεγάλες επενδύσεις και τις αυξημένες πωλήσεις, η οικονομική υγεία της ALUMIL αποτυπώνεται και στη συνεχώς μειούμενη δανειακή της έκθεση, σε μια εποχή, μάλιστα, που το κόστος δανεισμού αυξήθηκε σημαντικά λόγω της ανόδου των επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Καθοριστικό ρόλο στην εξωστρέφεια της εταιρείας, της οποίας οι εξαγωγές  ανέρχονται σε ποσοστό 80% των συνολικών της πωλήσεων, διαδραματίζει το Τμήμα Διεθνών Έργων, που διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και εμπειρία σε projects μεγάλης κλίμακας.

Πρόσφατο παράδειγμα είναι η παρουσία της ALUMIL στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, με συμμετοχή στο Κέντρο Φροντίδας ΑΜΕΑ, στο Experience Center και προσεχώς στον εντυπωσιακό ουρανοξύστη Riviera Tower.

Βιωσιμότητα και καινοτομία

Παράλληλα, η ALUMIL δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, επενδύοντας σε πρωτοβουλίες όπως το Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου απαιτεί 95% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου. Την ίδια στιγμή, η Έρευνα και η Καινοτομία παραμένουν κεντρικοί πυλώνες της επιχειρηματικής της στρατηγικής.

Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία πέτυχε τη συμμετοχή της στο πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα RecAL του Horizon Europe, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών ανακύκλωσης και ψηφιακών εργαλείων, με σκοπό την προώθηση της κυκλικής οικονομίας του αλουμινίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button