Κόσμος

Επιχείρηση – μαμούθ του στρατού κατέσχεσε 22 τόνους κοκαΐνης – Galaksias.com

Ποσότητα – ρεκόρ 22 τόνων κοκαΐνης κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στο Εκουαδόρ, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα (22/10) από αξιωματούχους, σε μία από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών στη χώρα.

Το Εκουαδόρ ζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες μία «εσωτερική ένοπλη σύρραξη» εναντίον των καρτέλ και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση πως τα ναρκωτικά, που ήταν διανεμημένα σε 733 πακέτα, προορίζονταν πιθανόν για μεταφορά κατά μήκος της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής. Της επιχείρησης προηγήθηκαν έξι μήνες σχεδιασμού και παρακολούθησης, όπως προστίθεται.

Tην Κυριακή 21/1, οι ένοπλες δυνάμεις του Εκουαδόρ ανήρτησαν βίντεο στο Χ, όπου διακρίνονται τεράστιες στοίβες δεμάτων τυλιγμένων με πλαστική μεμβράνη, ορισμένα εκ των οποίων είχαν ετικέτες όπου αναγράφονταν τα ονόματα μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, σε έναν χώρο στην πόλη Βίντσες, στο κέντρο του Εκουαδόρ.

Η κατάσχεση αυτή καταγράφηκε ενώ ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα, επιδιώκοντας ισχυρότερους δεσμούς στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος,.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις καταστολής από τον στρατό κατά συμμοριών, τις οποίες ξεκίνησε η κυβέρνηση του Εκουαδόρ και κατά τη διάρκεια των οποίων 2.700 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε διάστημα 13 ημερών.

Η κατάσχεση της Κυριακής υπερβαίνει εκείνη των 9,6 τόνων κοκαΐνης που είχαν ανακαλυφθεί το 2021 πίσω από έναν ψεύτικο τοίχο, στην παραθαλάσσια πόλη Γουαγιακίλ, που προορίζονταν για αποστολή στο Μεξικό και τις ΗΠΑ, με τις αρχές να υπολογίζουν τότε ότι θα μπορούσαν να αποφέρουν στους εμπόρους ναρκωτικών περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια.

Η ποσότητα – μαμούθ των 22 τόνων, σε έναν πρώτο υπολογισμό και με τιμή περίπου 20.000 ευρώ το κιλό θα απέφερε περί τα 440.000.000 ευρώ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button