Επικαιρότητα

“Απαραίτητη η ήττα της Ρωσίας για να μην πάμε σε Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο!” – Galaksias.com

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε μια νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν κάτι που θα σήμαινε το τέλος της ουκρανικής δημοκρατίας και τη στρατηγική, στρατιωτική, πολιτική και ηθική ήττα της Ευρώπης!». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό κανάλι Europe-1.

«Η ήττα της Ρωσίας είναι απαραίτητη και γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε πολύ πιο δυναμικά και γρήγορα και να μην απαγορεύσουμε τίποτα», πρόσθεσε, αναφερόμενος προφανώς στα πρόσφατα σχόλια του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως “δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τον Valls, η μοίρα του γαλλικού λαού και άλλων σε όλη την Ευρώπη είναι «στενά συνδεδεμένη» με τις εχθροπραξίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου, που σημαίνει ότι θα πρέπει να «δράσουν πολύ πιο αποφασιστικά» για να στηρίξουν την Ουκρανία. Μετά τις δηλώσεις του Μακρόν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μια σειρά χωρών – συμπεριλαμβανομένων της Πολωνίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων μελών του ΝΑΤΟ – απέρριψαν την ιδέα ότι θα μπορούσαν να αναπτύξουν δυνάμεις στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής του μπλοκ υπό τις ΗΠΑ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέρριψε επίσης ένα τέτοιο σενάριο. Μέχρι στιγμής, μόνο δύο άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, η Εσθονία και η Λιθουανία, έχουν υποστηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο, προτείνοντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button