Υγεία & Διατροφή

Ο 17χρονος Τόμεκ Μπερκιέτα έχει το ταχύτερο σερβίς στο Australian Open με 233 χλμ/ώρα!

Ο 17χρονος Πολωνός, Τόμεκ Μπερκιέτα ξεπέρασε τους καλύτερους τενίστες στον κόσμο όταν δημιούργησε το ταχύτερο σερβίς μέχρι στιγμής στο φετινό Australian Open με έναν…«πύραυλο» 233 χλμ/ώρα, σήμερα (22/1) στο πρωτάθλημα Νέων.

Ο νεαρός τενίστας, ο οποίος εκπροσωπεί ήδη τη χώρα του στο Davis Cup, έκανε το σούπερ σερβίς κατά τη διάρκεια του αγώνα του, που κέρδισε 7-6(1) 3-6 6-2 κόντρα στον Βραζιλιάνο Ένζο Κόλμαν ντε Φρέιτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα σερβίς που κατάφερε να…επιστρέψει ο Βραζιλιάνος, κερδίζοντας μάλιστα τον πόντο αργότερα, όταν ο Μπερκιέτα δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα πάνω από το φιλέ.

Το ταχύτερο σερβίς στους άνδρες στο Melbourne Park φέτος ήταν η προσπάθεια των 231 χλμ/ώρα από τη ρακέτα του Αμερικανού Μπεν Σέλτον στον αγώνα του τρίτου γύρου.

Ο συμπατριώτης του Μπερκιέτα, Χούμπερτ Χούρκατς, ήταν ο δεύτερος ταχύτερος στα 226 χλμ/ώρα στον εναρκτήριο αγώνα του και δήλωσε τη Δευτέρα ότι γνώριζε καλά την ικανότητα του 17χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε την ευκαιρία να προπονηθούμε πίσω στην Πολωνία, πυροβολεί πραγματικά την μπάλα, οπότε ελπίζουμε να έχει μια υπέροχη εβδομάδα εδώ».

Ο Αυστραλός Σαμ Γκροθ, τώρα πολιτικός, πέτυχε το ταχύτερο καταγεγραμμένο σερβίς σε επαγγελματικό τουρνουά με 263 χλμ/ώρα στο Busan Open Challenger το 2012, αλλά έχασε το ματς.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button