ΕνημέρωσηΠολιτική

Ευρωεκλογές 2024: Πότε θα βγει το exit poll – Η ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών

Το exit poll που θα βγει αμέσως μετά το κλείσιμο των κάλπεων των Ευρωεκλογών 2024 θα δώσει μία πρώτη σαφή εικόνα για το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, δηλαδή γύρω στις 21:00, αναμένεται να υπάρξει η πρώτη ασφαλής εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα του exit poll της εταιρείας δημοσκοπήσεων και ερευνών Palmos Analysis αναμένεται να ανακοινωθεί στις 19:00, με το που κλείσουν οι κάλπες. Ωστόσο, όσο τα στοιχεία θα ενσωματώνονται, αναμένεται να υπάρξει αναθεωρημένη εκτίμηση από τους δημοσκόπους γύρω στις 21.00.

Εκτίμηση από το υπουργείο Εσωτερικών

Περίπου την ίδια ώρα, δηλαδή γύρω στις 9 το βράδυ, θα έχουμε και την πρώτη εκτίμηση αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών, που θα έχει λάβει τα επίσημα στοιχεία από τους δικαστικούς εκπροσώπους στα εκλογικά τμήματα της χώρας.

Ωστόσο, όπως έχει επισημάνει ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νάσος Μπαρλέμπας, ενδέχεται να μην υπάρχει σαφής εικόνα, στις 21.00, αναφορικά με το ποια κόμματα θα κινηθούν γύρω στο 3% και άρα αν θα εκλέξουν ή όχι ευρωβουλευτές.

Η τελική εικόνα των Ευρωεκλογών 2024 και τα στοιχεία για την σταυροδοσόα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής.

Πότε θα ξέρουμε τα αποτελέσματα σε όλη την ΕΕ

Οι υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σκοπεύουν να δημοσιεύσουν τις πρώτες επιμέρους εκτιμήσεις τους για τις εκλογές σε όλη την ΕΕ στις 18:15 το απόγευμα της Κυριακής και την πρώτη πλήρη σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου στις 20:15. Αυτά τα δεδομένα θα συνδυάζουν τις εκτιμώμενες ψήφους και τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Έως τις 23:00 το βράδυ, μόλις έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα κράτη μέλη, θα έχουμε μια αξιόπιστη, ολοκληρωμένη ματιά στη σύνθεση του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ευρωεκλογές 2024

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button