Επικαιρότητα

Ευχαριστήριο μήνυμα για την εκδήλωση ‘Νήματα του Φλεβάρη’ – Δείτε το βίντεο

 

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου τα «Νήματα» μας οδήγησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας. Εκεί μας περίμενε η αφηγήτρια παραμυθιού και εμψυχώτρια και υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Σοφία Καλμανίδου, με ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφήγησης «Πιάσε την άκρη της κλωστής, στο παραμύθι έλα να μπεις», που έχει επιμεληθεί και θα ολοκληρωθεί σε τρεις συναντήσεις.

Μαζί της ο μουσικός Μάρκος Βαλαβάνης και ένα νέο τραγούδι ειδικά για αυτό το Σάββατο, το «Τρέξε μαζί μου» σε μουσική δική του και στίχους της Σοφίας.

Το «Τρέξε μαζί μου» ήταν εκεί μαζί μας, ο Αχιλλέας Τσακιλτζίδης και ο Γιάννης Μητρούλης, που οι δυο τους μαζί χάρισαν στιγμές σπάνιας συγκίνησης σε όλους όσοι τους συνοδεύουν εδώ και 11 χρόνια. Αφού ο Αχιλλέας και ο Γιάννης τρέχουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο σε Μαραθώνιους, Ημιμαραθώνιους, σε δρόμους λιγνίτη και προπαντός σε δρόμους που υπαγορεύουν τη θυσία. Ο Αχιλλέας έφερε έναν άλλο κόσμο όλα αυτά τα χρόνια κοντά σε όλους μας, την αυταπάρνηση, και το Σάββατο μας έκανε συμμέτοχους σε αυτόν τον κόσμο, αφού χάρισε 23 από τα μετάλλια που είχαν απονεμηθεί στον ίδιο και στον Γιάννη, σε 23 παιδιά και νέους που συμμετείχαν στο παραμυθοΣάββατο. 23μετάλλια όσα και τα χρόνια του Γιάννη που είχε πρόσφατα γενέθλια.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Σοφία Καλμανίδου για τη μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στη χώρα του «μαζί», του χρυσαετού που μας ανεβάζει όλους στα φτερά του και μας ταξιδεύει εκεί όπου μόνοι μας δεν θα ταξιδεύαμε ποτέ.

Ευχαριστούμε τον Μάρκο Βαλαβάνη που μας ανοίγει την πόρτα της μουσικής, μια άλλη μεγάλη αγκαλιά, που μας χωρά απεριόριστα.

Τον Αχιλλέα και τον Γιάννη, που τρέχουν χρόνια μαζί μας.

Τους εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Εργοθεραπείας που έδωσαν και πάλι το ολόθερμο παρόν τους.

Τους εθελοντές του Συλλόγου για τον ίδιο ακριβώς λόγο και γενικότερα όλους όσοι διακριτικά και ουσιαστικά ήταν και είναι κοντά μας στα «Νήματα» ως ασπίδα ασφαλείας και προπαντός αγάπης.

Την ψυχολόγο Αγάπη Τερζοπούλου γιατί επέλεξε να μας συνοδεύσει με τα «παιδιά» της και τους συνεργάτες της σε αυτό το ξεχωριστό «μαζί».

Τα ζαχαροπλαστεία «Ρωξάνη» και πάλι, για το απλόχερο κέρασμα στη μεγάλη αυτή συντροφιά.

Και ασφαλώς τον Φάνη Τοψαχαλιδη πίσω από την κάμερα, την οπισθοφυλακή μας, που απαθανατίζει τις στιγμές σαν μια άλλη ανάγνωση.

Η Άνοιξη στα «ΝΗΜΑΤΑ. Γιορτή σε 4 εποχές» ήδη αποκαλύφθηκε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button