ΕνημέρωσηΠολιτική

Το ΥΠΕΞ καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ στο Ιράκ και στη Συρία – Galaksias Portal News

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη διάρκεια της νύχτας στο Ιράκ και στη Συρία, χαρακτηρίζοντάς τα “παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας” των δύο χωρών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Νάσερ Καναανί ανέφερε σε μία δήλωση πως οι επιθέσεις συνιστούν “μια παρακινδυνευμένη ενέργεια και άλλο ένα στρατηγικό λάθος εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών που θα έχει ως αποτέλεσμα μόνο να αυξηθεί η ένταση και η αστάθεια στην περιοχή”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα σε περισσότερους από 85 στόχους που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και πολιτοφυλακών τις οποίες υποστηρίζουν, σε αντίποινα για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο από την οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν ανέφερε αν Ιρανοί σκοτώθηκαν κατά τα πλήγματα αυτά ούτε έκανε λόγο για ενδεχόμενα αντίποινα.

Όπως είπε, τα πλήγματα είναι “μια παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και της Συρίας, του διεθνούς δικαίου και μια κατάφωρη παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Οι αμερικανικές επιθέσεις κατά του Ιράκ, της Συρίας και της Υεμένης έχουν στόχο να ικανοποιήσουν τους σκοπούς του σιωνιστικού καθεστώτος”, είπε ακόμη ο Νάσερ Καναανί, αναφερόμενος στο Ισραήλ, ένα κράτος που το Ιράν δεν αναγνωρίζει.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button