ΕνημέρωσηΠολιτική

Στόχος μας είναι να ριζώσει η Νέα Αριστερά στην ελληνική κοινωνία και να εδραιωθεί στο πολιτικό σύστημα – Galaksias Portal News

«Στόχος μας είναι να ριζώσει η Νέα Αριστερά στην ελληνική κοινωνία, να εδραιωθεί στο πολιτικό σύστημα της χώρας και αυτό το κάνουμε με τη συζήτηση με τους πολίτες, με την παρουσίαση των θέσεών μας, αλλά και με τη συνδιαμόρφωση, με τους αριστερούς, τους προοδευτικούς πολίτες, ενός προγράμματος, το οποίο ανταποκρίνεται στις αγωνίες, αλλά και στις προσδοκίες τους στη σημερινή εποχή».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Νήσων, στην Πάτρα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως πρόσθεσε, «βρισκόμαστε σε μία σε κοινωνική συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη με ανοιχτά κοινωνικά μέτωπα, στους αγρότες, στα πανεπιστήμια, στην δημόσια υγεία και ταυτόχρονα σε πολιτικό επίπεδο με μία κατάσταση πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρονικά της χώρας, μία μονοκρατορία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, η οποία έχει επιφέρει μία πρωτοφανή ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα της χώρας».

Παράλληλα, σημείωσε, ότι «από την άλλη πλευρά, έχουμε μία προοδευτική αντιπολίτευση, η οποία δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με αξιοπιστία και με εναλλακτικό προγραμματικό λόγο τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

«Εμείς λοιπόν ως Νέα Αριστερά», συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, «φιλοδοξούμε με αξιοπιστία, σοβαρότητα, τεκμηρίωση και μαχητικότητα να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που έχει αυτή τη στιγμή ο αριστερός, ο προοδευτικός κόσμος στη χώρα μας, για μία πολιτική, η οποία θα είναι ευθέως ανταγωνιστική προς αυτή της κυβέρνησης της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη και με ένα πολιτικό σχέδιο για το μέλλον αυτής της χώρας, το οποίο δεν μπορεί να είναι ο μονόδρομος στον οποίο μας οδηγεί αυτή τη στιγμή η αλαζονική, αυταρχική και νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την επίσκεψή του στην Πάτρα, είπε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να συζητήσουμε με τους πολίτες, για να μπορέσουμε στο δρόμο προς την πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψή μας, που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα θέσεων, το οποίο θα απαντά στις πολύ μεγάλες προκλήσεις που έχει σήμερα μπροστά της η ελληνική κοινωνία και στις οποίες βεβαίως η απάντηση που δίνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι μία απάντηση, που βρίσκεται στον αντίποδα των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τους στόχους της Νέας Αριστεράς για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «οι ευρωεκλογές είναι μία εξαιρετικά κρίσιμη για εμάς εκλογική μάχη, καθώς είναι ο πρώτος εκλογικός αγώνας τον οποίο θα δώσει η Νέα Αριστερά και ως εκ τούτου η εδραίωση της παρουσίας μας στο πολιτικό σκηνικό μέσα από αυτή την εκλογική μάχη είναι πάρα πολύ σημαντική και καθοριστικής σημασίας».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι «είναι μία πολύ κρίσιμη μάχη και για τη χώρα συνολικά και για την Ευρώπη, γιατί βλέπουμε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στη χώρα μας, το φάσμα της ανόδου της ακροδεξιάς να είναι πλέον απολύτως ορατό» και συνέχισε:

«Άρα ένα μέτωπο απέναντι σε αυτό τον κίνδυνο είναι απολύτως αναγκαίο και την ίδια στιγμή πρέπει να αποτυπωθεί στη χώρα μας μία αντίσταση, μία αντίδραση και μία εναλλακτική απέναντι στην παντοδυναμία της κυβέρνησης της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Εμάς ο στόχος μας, είναι να εκφράσουμε αυτές τις δυνάμεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν και βλέπουν ότι οι δυνάμεις προοδευτικής και αριστερής αντιπολίτευσης, όπως μέχρι σήμερα πολιτεύτηκαν, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτόν το ρόλο. Θέλουμε να είμαστε μία δύναμη αξιόπιστη, μία δύναμη η οποία θα μπορέσει και με εκλογικούς όρους να εκφράσει αυτήν την κοινωνική προσδοκία. Δεν θα βάλουμε αυτή τη στιγμή ποσοτικούς στόχους, αλλά τον Ιούνιο στις ευρωεκλογές θα κάνουμε ταμείο και είμαι αισιόδοξος ότι το ταμείο αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό για τη Νέα Αριστερά».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την ακρίβεια, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι «δυστυχώς έχουμε μία πολιτική που ακολουθείται από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, η οποία είναι μία πολιτική ξεκάθαρα μεροληπτική υπέρ ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και έχει επιλέξει, όχι απλώς να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια, αλλά και να την ενισχύσει».

Ερωτώμενος για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, απάντησε ότι «εμείς προτείναμε συγκεκριμένες δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το αγροτικό ζήτημα», χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα, «εύλογες τις διαμαρτυρίες των αγροτών». Ακόμη, ανέφερε ότι «μιλήσαμε για την ανάγκη πλήρους αλλαγής του εθνικού σχεδίου για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, η οποία είναι και γραφειοκρατική και άδικη, ενώ αντί να συνδέσει την πράσινη μετάβαση με τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών, δημιουργεί εμπόδια στην επιδότηση και στη στήριξη του αγροτικού κόσμου».

Όσον αφορά στο ζήτημα των μη κρατικών πανεπιστημίων είπε ότι «εμείς έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση από την αρχή, έχουμε πει ένα μεγάλο όχι στην επιχειρούμενη παράκαμψη του άρθρου 16 και ουσιαστικά την καταστρατήγηση του Συντάγματος, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και έχουμε πει ότι στηρίζουμε το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Στις 19:00 το βράδυ ο Αλέξης Χαρίτσης θα μιλήσει στην ανοιχτή συνέλευση της Νέας Αριστεράς, που θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο πολιτισμού, «Μηχανουργείο», στην Πάτρα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button