ΕνημέρωσηΠολιτική

45 η σέντρα του αγώνα – Η ενδεκάδα της Εθνικής μας – Galaksias Portal News

Το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για να δηλώσει «παρούσα» στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, φιλοδοξεί να κάνει απόψε η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Η «γαλανόλευκη» θα υποδεχτεί στις 21:45 (Alpha, Novasports Prime) στην κατάμεστη Opap Arena το Καζακστάν, στον νοκ-άουτ ημιτελικό των πλέι οφ του Euro 2024, στο οποίο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ονειρεύεται να βρεθεί το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νικητής του αγώνα της Εθνικής μας με τους Καζάκους θα αναμετρηθεί και πάλι σε μονό αγώνα πιθανότατα με τη Γεωργία, η οποία προηγείται με 2-0 του Λουξεμβούργου, με το παιχνίδι μάλιστα να είναι στα τελευταία λεπτά.

Ο τελικός των πλέι οφ θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου, στην έδρα των Γεωργιανών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε προκριματική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στη διαδικασία των πλέι οφ, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2024, που θα διοργανώσει η Γερμανία το καλοκαίρι του 2024.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις προηγούμενες φορές που η «γαλανόλευκη» συμμετείχε σε αγώνες μπαράζ αφορούσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και ήταν σε διπλές αναμετρήσεις, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κατακτά την πρόκριση δύο φορές.

Συγκεκριμένα, το 2009 απέκλεισε την Ουκρανία και προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, ενώ το 2013 άφησε εκτός την Ρουμανία για να ταξιδέψει στην Βραζιλία. Η μοναδική αποτυχημένη προσπάθεια καταγράφηκε το 2017, όταν έμεινε εκτός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας από την μετέπειτα φιναλίστ εκείνης της διοργάνωσης, Κροατία.

Ο αντίπαλος της Εθνικής πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία στο Nations League το 2022. Οι Καζάκοι τερµάτισαν πρώτοι στον 3ο όμιλο της League C με απολογισμό 13 βαθµούς (4 νίκες, μία ισοπαλία, μία ήττα), αφήνοντας πίσω τους το Αζερµπαϊτζάν, την Σλοβακία και την Λευκορωσία.

Η παράδοση είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα απέναντι στο Καζακστάν, που ως το 2002 αγωνιζόταν στην ασιατική ζώνη (AFC). Συγκεκριμένα, στους τρεις αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα η Εθνική έχει σημειώσει ισάριθμες νίκες, τις δύο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 και την άλλη σε φιλικό αγώνα.

Συγκεκριμένα, στις 17 Νοεμβρίου 2004 η ελληνική ομάδα επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-1 (24΄, 45΄ Χαριστέας, 86΄ Κατσουράνης – 88΄ Μπαλτίεφ), στις 7 Σεπτεμβρίου 2005 νίκησε στο Αλμάτι με 2-1 (78΄ Γιαννακόπουλος, 88΄ Λυμπερόπουλος – 53΄ Ζουμασκαλίεφ), για να ακολουθήσει το 2-0 (68΄ Σαμαράς, 90΄ Γιαννακόπουλος) στον φιλικό που διεξήχθη στην Λευκωσία την 1η Μαρτίου 2006.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε από την UEFA ο Ολλανδός (κατηγορίας Elite) Ντάνι Ντέσμοντ Μακέλι, ο οποίος στις 26 Μαρτίου 2019 είχε διευθύνει τον εκτός έδρας αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία (2-2).

Η ενδεκάδα της Εθνικής μας: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μασούρας, Πέλκας, Ιωαννίδης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button