Τρόπος Ζωής

Ποιος δεν θέλει ένα τέτοιο αμφίβιο όχημα με V6 κινητήρα και συρόμενο θόλο;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η TVR έχει τεράστια ιστορία παραγωγής εκπληκτικών βρετανικών σπορ αυτοκινήτων. Αλλά δεν ήταν όλα όσα δημιούργησε η εταιρεία προορισμένα για την πίστα. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο ιδιοκτήτης της TVR, Peter Wheeler, σκέφτηκε ένα αμφίβιο όχημα ικανό να εξυπηρετεί πολλούς ρόλους. Ένα νέο βίντεο από το Harry’s Garage καταγράφει το μοναδικό υπάρχον πρωτότυπο Scamander να κινείται μετά από μία δεκαετία ακινησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Scamander “έτρεξε” για τελευταία φορά το 2012 σύμφωνα με τον γιο του Wheeler, Joe. Ο κινητήρας V6 3,0 λίτρων της Ford ξεκινά χωρίς δισταγμό. Τα φλας, τα φρένα και ο υαλοκαθαριστήρας λειτουργούν επίσης, ενώ το κουβούκλιο ανοίγει και κλείνει χωρίς πρόβλημα. Μία από τις κάμερες οπισθοπορείας λειτουργεί επίσης, αλλά η ψηφιακή οθόνη για το ταμπλό πρέπει να διορθωθεί, οπότε το Scamander θα χρειαστεί δουλειά προτού να είναι και πάλι νόμιμο για το δρόμο. Επίσης, η σύντομη δοκιμαστική οδήγηση αποκάλυψε ένα πιθανό πρόβλημα κάπου στο σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρειάζεται επισκευή.

Θα περίμενε κανείς ότι ένα θηριώδες μηχάνημα ικανό να πηγαίνει και στο νερό θα είχε τετρακίνηση, αλλά ο Wheeler κράτησε το Scamander με κίνηση στους δύο τροχούς για εξοικονόμηση βάρους, με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων να διοχετεύει τη δύναμη στους μπροστινούς τροχούς.

Η καμπίνα διαθέτει τρία καθίσματα, με τον οδηγό να κάθεται στη μέση. Ο κινητήρας βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον χώρο των επιβατών, διαχωρισμένος από ένα λεπτό, αφαιρούμενο κάλυμμα. Τα δύο καθίσματα του συνοδηγού αναδιπλώνονται για να μεταφέρουν φορεία, και το τιμόνι αναδιπλώνεται για να βοηθά τον οδηγό να μπαίνει και να βγαίνει από το συμπαγές μηχάνημα που μοιάζει σχεδόν με σκαθάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Wheeler πούλησε την TVR το 2005 πριν ολοκληρώσει το Scamander, αλλά συνέχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό μέχρι τον θάνατό του το 2009.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button