Επικαιρότητα

Ο Εύριπος και η Αρέθουσα «μάγεψαν» τη Χαλκίδα – Galaksias.com

Με ένα μοναδικό θαλασσινό υπερθέαμα φωτός, ψηφιακής απεικόνισης, πρωτότυπης μουσικής και πυροτεχνημάτων, τον ίδιο τον Εύριπο για πρωταγωνιστή και με παρουσιάστρια την Ελίνα Παπίλα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για το «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2024».

Ο Εύριπος, ο οικοδεσπότης της πόλης της Χαλκίδας για χιλιάδες χρόνια, συστήθηκε στους δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες που ήταν συγκεντρωμένοι στην παραλία, παρουσιάζοντας το μοναδικό παλιρροϊκό του φαινόμενο και καλώντας όλους να τον ακολουθήσουν σε μια ιστορία, σε αυτή της Νηρηίδας νύμφης, της Αρέθουσας, που κοσμεί για αιώνες την είσοδο της πόλης μας. Την όμορφη Αρέθουσα, που την αγάπησε ο Αλφειός και την κυνηγούσε και επειδή εκείνη φοβήθηκε, η προστάτιδα της θεά Αρτέμης την μεταμόρφωσε σε πηγή, πλούσια σε γάργαρο νερό. Όμως και ο Δίας, για να βοηθήσει τον πληγωμένο και γεμάτο δάκρυα Αλφειό, τον μεταμόρφωσε σε ποταμό, για να μπορέσουν τελικά να συναντηθούν τα νερά τους και να ενωθούν για πάντα.

Ο Εύριπος έπρεπε να αποχωρήσει, γιατί από ώρα τον καλούσε η Σελήνη και μας αποχαιρέτησε με στίχους του Σκαρίμπα και την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει με την επόμενη ιστορία του.

Η βραδιά «έκλεισε» με την παραθαλάσσια συναυλία του μοναδικού Κωστή Μαραβέγια, ο οποίος μαζί με την μπάντα του μάγεψαν το κοινό, ξεσήκωσαν τους πάντες με χορό και τραγούδι, φέρνοντας το καλοκαίρι στην καρδιά του Μαρτίου.

Στον χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα καλωσόρισε τον κόσμο, αναφερόμενη στη μοναδικότητα αυτής της πόλης και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Αυτή είναι η Χαλκίδα μας, η αρχόντισσα του Ευρίπου, με την πλούσια ιστορία της, την οποία δεν την συμπαθείς απλώς, δεν έρχεσαι απλώς και περνάς καλά, δεν μένεις απλώς επειδή είναι όμορφη. Τη Χαλκίδα την ερωτεύεσαι.» και συνέχισε ευχαριστώντας όλους, όσοι συνέδραμαν και βοήθησαν στην υλοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Χαλκιδέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον ΟΛΝΕ, την ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και τον Εμπορικό και Βιομηχανικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας, το Παράρτημα Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και φυσικά τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκιδέων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button