ΕνημέρωσηΟικονομία

Ζανιάς: Οι τράπεζες είναι έτοιμες να υλοποιήσουν τον αναπτυξιακό τους ρόλο

Την ανάγκη τα μέτρα στήριξης να είναι στοχευμένα και να αφορούν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, τόνισε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank, Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Ο κ. Ζανιάς εστίασε στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψει, σταδιακά, σε καθεστώς δημοσιονομικής πειθαρχίας προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που δεν είναι άλλος από την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας. Όπως επεσήμανε «η επάνοδος στη δημοσιονομική πειθαρχία στην περίπτωση της χώρας μας χρειάζεται και για δυο επιπλέον λόγους: πρώτον, πρέπει να είμαστε σε επενδυτική βαθμίδα όταν σταματήσουν τα «δεκανίκια» της ΕΚΤ, και δεύτερον γιατί πρέπει να σταματήσει η επάνοδος στη νοοτροπία να περιμένουμε γενναιόδωρες παροχές από το κράτος, που είχε στο πρόσφατο παρελθόν τα γνωστά αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των κόκκινων δανείων επανέλαβε τη μεγάλη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη μείωσή τους από το σύνολο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ, τουλάχιστον μέχρι στιγμή, η γεωπολιτική κρίση, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία δεν φαίνεται να δημιουργεί μία «απειλητική» νέα γενιά NPLs, αν και οι τράπεζες παραμένουν σε εγρήγορση.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger