ΕνημέρωσηΠολιτική

«Αξίζουμε το σεβασμό όλων» – Galaksias Portal News

Μια συγκινητική Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης Γυναικών άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, αλλά σε ένα φινάλε που δεν έχει προηγούμενο στο παγκόσμιο πόλο, ηττήθηκε με 10-9 σε «νεκρό» χρόνο από την Ισπανία.

Άπαντες είναι μουδιασμένοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί αυτό που συνέβη, ωστόσο στη ζωή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα και όλοι αγωνιούν για την κατάσταση του τραυματισμού της Χρυσής Διαμαντοπούλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η Ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου, βρήκε το σθένος να μιλήσει στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Είμαι υπερήφανη για την ομάδα. Υπερβάλλαμε εαυτόν, ανατρέψαμε το σκορ – τρία γκολ αν θυμάμαι καλά – απέναντι σε μία τεράστια ομάδα. Είχαμε τρομακτικά ψυχικά αποθέματα. Όμως η Ισπανία είναι μια μεγάλη ομάδα και έχει κερδίσει το σεβασμό όλων. Ήρθε η ώρα μας να κερδίσουμε και εμείς το σεβασμό όλων, τον αξίζουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ χάσαμε δύο μετάλλια που κατά τη γνώμη μου έπαιξαν μικρό ρόλο και άλλα πράγματα. Θα τα ξεπεράσουμε και αυτά. Παίρνω την ευθύνη να κατεβάσω την τερματοφύλακά μου στην τελευταία επίθεση, αυτό που σφυρίχτηκε πιστεύω ότι δεν θα σφυριζόταν στην Ισπανία ποτέ. Δεν επηρέαζε τη φάση. Ήταν ακραίο, ήταν πολύ άσχημο.

Όμως πρέπει να μας κάνουν πιο δυνατές αυτά όλα. Η ομάδα έδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τους πάντες με μια φοβερή απόδοση. Μέσα σε ενάμιση μήνα έχουμε καταφέρει πράγματα που δεν πίστευε κανείς για αυτήν την ομάδα. Το κεφάλι ψηλά, δουλειά πολύ να πάμε στην Ολυμπιάδα και να ξεπεράσουμε αυτά που συνέβησαν εδώ και που είναι άδικα αλλά πρέπει να μας κάνουνε πιο δυνατές.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έχουν συμβάλει για να φτάσει η ομάδα ένα βήμα παραπάνω και κυρίως στους συνεργάτες μου και τις αθλήτριές μου για αυτές τις στιγμές που μας δίνουν κα που πραγματικά τις ευχαριστιέμαι να παίζουν έτσι».

«Αυτό μας νοιάζει τώρα, η κατάσταση της υγείας της Χρυσής. Ήταν εκπληκτική η εμφάνισή της, οι διαιτητές δεν σταμάτησαν καν το παιχνίδι εκεί που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπεις έναν άνθρωπο να πονάει. Εγώ είχα ένα τάιμ άουτ, ναι ίσως έπρεπε να το πάρω εκείνη τη στιγμή αλλά περίμενα οι διαιτητές να σταματήσουν το παιχνίδι γιατί παίζεις το μετάλλιο. Δεν το έκαναν. Μεγάλο λάθος, άλλο ένα λάθος μεγάλο διαιτητικό. Εύχομαι να είναι περαστικό να μην είναι κάτι σοβαρό. Η υγεία προέχει και όλα τα άλλα έρχονται μετά. Γερά να είναι τα παιδιά, η Χρυσή να μην έχει τίποτα και τα υπόλοιπα γιατρεύονται. Εντάξει θα μας στοιχειώνουν κάποια πράγματα για λίγο αλλά στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά από μια απόφαση του διαιτητή ή μία λάθος επιλογή ενδεχομένως. Προχωράμε».

Έλενα Ξενάκη: «Είμαι άδεια, δεν υπάρχουν σκέψεις»

Η Έλενα Ξενάκη, μετά τον αγώνα, μίλησε στην ΕΡΤ 3 για αυτά κυρίως που συνέβησαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. H φουνταριστός της Εθνικής μας ομάδας είπε:

«Είμαι άδεια, δεν υπάρχουν σκέψεις. Με αυτή την ομάδα κατάφερα όσα δεν έχω καταφέρει σε όλη μου την καριέρα.

Κατεβάσαμε τερματοφύλακα, όπως θα έκανε κάθε ομάδα στα επτά δευτερόλεπτα. Δόθηκε ένα σφύριγμα το οποίο δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν είναι σωστό ή όχι και κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά δεν καταφέραμε να το αποφύγουμε».

Στο σημερινό παιχνίδι αναστρέψαμε πολλές φορές το σκορ και αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει αλλάξει. Μόνο θετικά μπορούμε να σκεφτόμαστε. Με πονάει που χάσαμε το μετάλλιο και ο τρόπος που χάθηκε, θα προτιμούσα να χάναμε με ένα γκολ στο παιχνίδι παρά με τον τρόπου που έγινε.

Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα. Μακάρι αυτοί οι δύο μήνες να είναι μόνο η αρχή. Τα βλέμματά μας τώρα στρέφονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο να επαναλάβουμε όσα κάναμε. Έτσι είναι ο αθλητισμός, το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους Έλληνες γιατί παίζουμε με το εθνόσημο».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button