ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η δικαιοσύνη θα εξετάσει στις αρχές Μαρτίου την προσφυγή της μητέρας του Ναβάλνι – Galaksias Portal News

Δικαστήριο της Ρωσίας θα εξετάσει στις 4 Μαρτίου προσφυγή, που έχει κατατεθεί από τη μητέρα του αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία προσπαθεί εδώ και μέρες να παραλάβει το πτώμα του γιου της, ο οποίος έχασε τη ζωή του κάτω από άγνωστες συνθήκες, μέσα στη φυλακή.

Το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε την Τετάρτη (21/2) πως η Λιουντμίλα Ναβάλναγια κατέθεσε προσφυγή για «παράνομες δραστηριότητες» σε δικαστήριο του Σαλεχάρντ, πρωτεύουσας της Αυτόνομης Εδαφικής Περιφέρειας Γιαμάλ-Νενέτων στη Ρωσική Ομοσπονδία, μιας απομακρυσμένης περιφέρειας της Αρκτικής, όπου ήταν φυλακισμένος ο γιος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσφυγή θα εξετασθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Η ομάδα του υπ’ αριθμόν ένα εχθρού του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορεί το Κρεμλίνο ότι έβαλε να σκοτώσουν τον Αλεξέι Ναβάλνι και δεν επιστρέφει το πτώμα του στους συγγενείς του επειδή επιδιώκει να κρύψει τις αποδείξεις.

Η προεδρία διέψευσε αυτές τις κατηγορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη διοίκηση των φυλακών, ο Ναβάλνι πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη σωφρονιστική αποικία Αρ. 3 του οικισμού Χαρπ, μια φυλακή υψηλής ασφαλείας στην οποία κρατούνταν από τα τέλη του 2023 και εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών για «εξτρεμισμό».

Σύμφωνα με την ομάδα του εκλιπόντος, οι ρώσοι ερευνητές υποστήριξαν τη Δευτέρα πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν το πτώμα του Ναβάλνι πριν περάσουν τουλάχιστον 14 ημέρες, ώστε να «έχει εξετασθεί από εμπειρογνώμονες».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button