Ζουμερή υγιεινή, χωρίς αλεύρι και χωρίς βούτυρο! (vid) – Ειδήσεις

Αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε, γιατί εκτός από πεντανόστιμη, μπορείτε να την γευτείτε χωρίς τύψεις
Αυτή η μηλόπιτα είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη, καθώς εκτός από πολύ νόστιμη παρασκευάζεται χωρίς αλεύρι και χωρίς βούτυρο.
Για όλους εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους, αλλά και όχι μόνο είναι ένα σνακ που θα το λατρέψουν.
Πρόκειται για μία γευστική πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 κόκκινο μήλο
- 220 γρ νιφάδες βρώμης
- 400 γρ γάλα βρώμης
- 140 γρ ζάχαρη καρύδας
- 2 μέτρια αυγά
- 10 γρ μπεικεν πάουντερ
- 1 κτγ κανέλα
- 4-5 σταγόνες βανίλιας
- Μαύρες σταφίδες
Για το πασπάλισμα
- Ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις νιφάδες βρώμης. το γάλα βρώμης. την κανέλα, το μπέικεν ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη καρύδας.
Ενσωματώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο με κυκλικές κινήσεις και προσθέτουμε 4-5 σταγόνες βανίλια.
Σε ένα πυρέξ 20-30 εκ. τσαλακώνουμε μια λαδόκολλα και προσθέτουμε μέσα το μείγμα.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το μήλο και το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα.
Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και πασπαλίζουμε από πάνω bio ζάχαρη καρύδας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 190 c.
Την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και η πιο νόστιμη ζουμερή και λαχταριστή μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Καλή σας επιτυχία!
Δείτε το βίντεο: