Κόσμος

Ο Πούτιν ετοιμάζεται να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ το 2026 – Galaksias.com

Αυτό υποδεικνύεταi, όπως αναφέρει το Business Insider από τα εξής:

Αναδιοργάνωση του στρατού, μετακινήσεις στρατευμάτων και τοποθετήσεις πυραύλων στη δυτική Ρωσία, αύξηση της ρωσικής παραγωγής όπλων.

Ειδικόερα η ενίσχυση της παραγωγής όπλων θα μπορούσε να οδηγήσει τη Ρωσία στο διπλασιασμό της στρατιωτικής της ισχύος μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια σε σχέση με σήμερα.

Η έκθεση αναφέρει ότι «δεν είναι πλέον δυνατόν να αποκλειστεί» ότι η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση σε έδαφος του ΝΑΤΟ «από το 2026 και μετά», για παράδειγμα σε χώρες της Βαλτικής ή στη Φινλανδία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι γερμανικές υπηρεσίες προβαίνουν σε μία τέτοια τοποθέτηση όπως σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το Business Insider προσθέτει επίσης ότι στελέχη ΝΑΤΟ συμμερίζεται τις ανησυχίες για τις αυξανόμενες στρατιωτικές δυνατότητες της Ρωσίας, αν και δεν πιστεύουν απαραίτητα ότι θα οδηγήσει σε πόλεμο στο μέλλον.

Τα μέσα ενημέρωσης παραθέτουν επίσης εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Αυτές πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ρωσικής επίθεσης στο ΝΑΤΟ σε «μεσοπρόθεσμη προοπτική», επειδή η Ρωσία θα χρειαστεί από πέντε έως οκτώ χρόνια για να ανασυγκροτήσει τη στρατιωτική της δύναμη στα επίπεδα πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για κλιμάκωση

Νωρίτερα, το γερμανικό μέσο ενημέρωσης Bild δημοσίευσε ένα σενάριο στρατιωτικών ασκήσεων στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια των οποίων οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονταν για μια ρωσική υβριδική επίθεση στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, υποστηρίζει ότι η συμμαχία χρειάζεται μετασχηματισμό και ότι η Δύση πρέπει να είναι προετοιμασμένη για μια εποχή όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης ενός πολέμου.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει, επίσης, προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μιας ρωσικής επίθεσης τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προετοιμαστούν για ένα τέτοιο σενάριο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button