Επικαιρότητα

Τεράστιο πλήγμα για τους αυτοαπασχολούμενους το νέο φορολογικό – Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ σε ημερίδα (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Χανιά: Τεράστιο πλήγμα για τους αυτοαπασχολούμενους το νέο φορολογικό – Ενημέρωση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ σε ημερίδα (vid)

«H κυβέρνηση δεν στοχεύει στη μείωση της φοροδιαφυγής, αλλά στην αύξηση των κρατικών εσόδων και ταυτόχρονα στη μείωση της αυτοαπασχόλησης και της μικρής επιχειρηματικότητας, υπέρ της μισθωτής εργασίας», σύμφωνα με τον κ. Καββαθά

Για τεράστιο πλήγμα στους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς. Σε ημερίδα της Ομοσπονδίας στα Χανιά εξήγησε πως θα τεθεί ζήτημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων αλλά και ενίσχυσης της φοροδιαφυγής.
Ειδικότερα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται, σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, να προκαλέσει τεράστια προβλήματα βιωσιμότητας των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας σε ημερίδα της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν στοχεύει στη μείωση της φοροδιαφυγής, αλλά στην αύξηση των κρατικών εσόδων και ταυτόχρονα στη μείωση της αυτοαπασχόλησης και της μικρής επιχειρηματικότητας, υπέρ της μισθωτής εργασίας.

«Μέσα από τις αλλαγές που ήρθαν τριπλασιάζεται η φοροδοτική υποχρέωση των επιχειρήσεων αυτών. Σε μια εποχή αυξημένου κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 40% λόγω ενεργειακού, αύξησης του κόστους πρώτων υλών, αύξησης του μισθολογικού, έχει ήδη δημιουργήσει ασφυξία στη μικρή επιχειρηματικότητα», τόνισε ο κ. Καββαθάς.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ εκτιμά ότι, αν επιμείνει η κυβέρνηση στη φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, πολλές επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Ο γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Δημήτρης Χριστοφοράκης μίλησε για ένα αναχρονιστικό νομοσχέδιο.

«Μέσα από τις αλλαγές που ήρθαν τριπλασιάζεται η φοροδοτική υποχρέωση των επιχειρήσεων αυτών. Σε μια εποχή αυξημένου κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων κατά 40% λόγω ενεργειακού, αύξησης του κόστους πρώτων υλών, αύξησης του μισθολογικού, έχει ήδη δημιουργήσει ασφυξία στη μικρή επιχειρηματικότητα»

«Ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που προκύπτει απ’ τα βιβλία τους, θα φορολογούνται με ένα τεκμαρτό τρόπο εισοδήματος που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον κατώτατο θεσμοθετημένο μισθό. Μάλιστα δε φτάνει μόνο αυτό, έχει και επιπλέον παράγοντες που δυνητικά μπορούν να προσαυξήσουν τεκμαρτά το εισόδημα που δηλώνουν», δήλωσε ο κ. Χριστοφοράκης.
Να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων σχεδιάζει σειρά ενημερωτικών δράσεων με στόχο την πλήρη ενημέρωση των επαγγελματιών για τα επίμαχα σημεία του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.  

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button