Επικαιρότητα

Ομιλία Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στη Βουλή στο ν/σ για την κυβερνοασφάλεια

Όπως υποστήριξε ο Χανιώτης Βουλευτής, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διαμορφώσει το ασφαλέστερο δυνατόν περιβάλλον στον κυβερνοχώρο

Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ψήφιση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την κυβερνοασφάλεια μίλησε σήμερα ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ξεχώρισε ως πολύ σημαντική τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης καθώς όπως είπε αφορά έναν τομέα εξαιρετικά κρίσιμο στον ψηφιοποιημένο κόσμο μέσα στον οποίο πλέον καλούνται να ζήσουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές οι άνθρωποι σήμερα.

Ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο, όπως υποστήριξε ο Χανιώτης Βουλευτής, η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διαμορφώσει το ασφαλέστερο δυνατόν περιβάλλον στον κυβερνοχώρο: «Οφείλουμε να ευθυγραμμίσουμε τις εποπτικές και παρεμβατικές δυνατότητες της Πολιτείας μας με την πρόοδο της τεχνολογίας. Υπερψηφίζοντας δημιουργία της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας πράττουμε ακριβώς αυτό: Αναβαθμίζουμε το επίπεδο εποπτείας, ενημέρωσης και υποστήριξης των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ενισχύουμε το οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας στη χώρα, και τελικά η ενισχύουμε έμπρακτα την εμπιστοσύνη των πολιτών και των επιχειρήσεων στις ψηφιακές υπηρεσίες, καθιστώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας ένα ασφαλές και λειτουργικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button