Κόσμος

Η εφεύρεση Ελλήνων μαθητών για άτομα με οπτική αναπηρία – Galaksias.com

Τον RobotDog, ένα σκύλο – ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης κάνοντας την καθημερινότητάς τους πιο εύκολη κατασκεύασαν μια ομάδα μαθητών του 24ο ΓΕ.Λ. Αθηνών.

Το ρομποτικό τετράποδο όχι μόνο καθοδηγεί τα άτομα με προβλήματα όρασης να κινούνται σωστά, αλλά ανιχνεύει εμπόδια και δίνει σαφείς οδηγίες στα εν λόγω άτομα, προκειμένου να είναι ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έφηβοι «επιχειρηματίες» κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν τη δική τους μαθητική «start-up». Η BlindCare δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ρομποτικών σκύλων οδηγών, καινοτομώντας στην υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Ενθουσιασμένοι και αισιόδοξοι για διάκριση οι μαθητές της Γ’ Λυκείου, Δημήτρης Βούλγαρης,  Απόστολος Γκόλιας, Γιώργος Γώγος,  Άγγελος Ζαχαριάδης και Αλέξανδρος Κούκος επισκέφθηκαν τον μέντορά τους και δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα για να του παρουσιάσουν τον RobotDog.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενθουσιασμένος και ο ίδιος ανήρτησε φωτογραφίες από τη συνάντηση με τους μαθητές στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλοντας να εκφράσει τη στήριξή του στον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2024» του JA Greece που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και υλοποιείται σε όλη την Ελλάδα με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και φυσικά να τους ευχηθεί ολόψυχα καλή επιτυχία!

«Ο πρώτος ρομποτικός σκύλος-οδηγός στην Ευρώπη είναι… Έλληνας!

Ο Γιώργος, ο Απόστολος, ο Άγγελος, ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος, μαθητές του 24ου ΓΕΛ Αθηνών με επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο για να μου παρουσιάσουν, το RobotDog, τον πρώτο ρομποτικό σκύλο-οδηγό στην Ευρώπη, έχοντας ως όραμα να βοηθήσουν άτομα με οπτική αναπηρία.

Ο ρομποτικός σκύλος-οδηγός ενσωματώνει ρομποτική αιχμής και τεχνητή νοημοσύνη. Βοηθάει στην πλοήγηση, ανιχνεύοντας εμπόδια και παρέχοντας σαφείς οδηγίες, ώστε όλες και όλοι να μπορούν να κινηθούν οπουδήποτε με ασφάλεια.

Τους εύχομαι καλή επιτυχία στο πρόγραμμα/διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση – Company Program 2024». Ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει την πρωτοποριακή ιδέα σας», σχολίασε ο Χάρης Δούκας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button