ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα

Ξεκινά η μαζική έξοδος των Ελλήνων ενόψει Πάσχα από τις δυο μεγαλύτερες βάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το Σαββατοκύριακο και φτάνει στο peak στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Aegean, αγαπημένος προορισμός για Πάσχα στην Ελλάδα παραμένει η Κέρκυρα, με την Ικαρία και τη Σητεία να αποτελούν την φετινή ευχάριστη «έκπληξη» λόγω των υψηλών πληροτήτων στις πτήσεις.

Ωστόσο σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των Ελλήνων, top προορισμός είναι το Μαρόκο , πρωταγωνιστεί στη λίστα προτιμήσεων, με τα εισιτήρια στις πτήσεις προς το Μαρρακές να έχουν εξαντληθεί εδώ και εβδομάδες, ενώ η Μάλαγα, η Νάπολη, αλλά και η Στοκχόλμη κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση των επιβατών.

Δίκτυο εσωτερικού – Top προορισμοί

Στο δίκτυο του εσωτερικού από τη βάση της Aegean στην Αθήνα, οι πτήσεις από τις 26 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο καταγράφουν πληρότητα που ξεπερνά το 80%, ενώ η κίνηση της επιστροφής καταγράφει ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90% και κορυφώνεται την Τρίτη 7 Μαΐου, όπου μεταφέρεται και η αργία του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Οι top προορισμοί εσωτερικού από την βάση της Αθήνας είναι: η Κέρκυρα, η Ικαρία, η Σητεία, τα Ιωάννινα, η Ζάκυνθος και η Κως

Από τη δεύτερη μεγαλύτερη βάση της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, στο δίκτυο του εσωτερικού οι πληρότητες είναι αυξημένες, αγγίζοντας το 90% με τις πτήσεις της επιστροφής να είναι ήδη γεμάτες. Οι top προορισμοί είναι: Κως, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Λήμνος.

Επίσης, δρομολόγια, όπως Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Ηράκλειο, Αθήνα – Ρόδος και Αθήνα – Χανιά έχουν την τάση να συγκεντρώνουν αντίστοιχα υψηλές πληρότητες, παρόλο που η εταιρεία λαμβάνοντας ιδιαίτερη μέριμνα για τις μετακινήσεις ειδικών κατηγοριών επιβατών όπως φοιτητές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί κ.λπ. έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων προσθέτοντας επιπλέον συχνότητες.

Δίκτυο εξωτερικού – Top προορισμοί

Στο δίκτυο εξωτερικού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι πληρότητες είναι αρκετά αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ξεκινώντας από 75% έως 82% με την κίνηση να κορυφώνεται από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» η μέση πληρότητα των διεθνών πτήσεων κυμαίνεται από 80% έως 86%.

Από την βάση της Αθήνας οι top προορισμοί είναι Μαρρακές, Λισαβώνα, Μάλαγα, Νάπολη, Παρίσι και Στοκχόλμη ενώ από τη βάση της Θεσσαλονίκη στις top προτιμήσεις είναι Παρίσι, Βαρκελώνη, Ρώμη, Λάρνακα, Βερολίνο, Φρανκφούρτη.

Μάλιστα οι πτήσεις από και προς το Μαρρακές εδώ και εβδομάδες παρουσιάζουν πληρότητα που αγγίζει σχεδόν το 100% κατά τις ημέρες του Πάσχα.

Το φετινό Πάσχα παρουσιάζει αντίστοιχη δυναμική και ζήτηση σε σχέση με το περσινό, παρά το γεγονός ότι το 2023 το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα απείχαν χρονικά μια μόνο εβδομάδα, σε αντίθεση με φέτος όπου το διάστημα που μεσολάβησε ήταν πολύ μεγαλύτερο, αποτυπώνοντας την αυξημένη διάθεση και δυναμική των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και και τις επιλογές των ταξιδιωτών κατά τα 3ημερα και τις αργίες της φετινής χρονιάς, διαπιστώνεται ότι πλέον οι Έλληνες έχουν την τάση, να επιλέγουν λιγότερο προβεβλημένους ή πολυσύχναστους προορισμούς, και να «δοκιμάζουν» νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ενώ προχώρησαν στις κρατήσεις των εισιτηρίων τους αρκετά νωρίτερα, αξιοποιώντας και τις ευκαιρίες των προσφορών.

Ωστόσο, οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν ακόμη και σήμερα «ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής» για διάφορους προορισμούς, όπως τη Βαρσοβία, το Κάιρο, το Μπρίστολ, ή το Μόναχο στο δίκτυο του εξωτερικού, αλλά και για συγκεκριμένες πτήσεις προς την Πάρο, τη Μήλο αλλά και τη Μύκονο στο δίκτυο του εσωτερικού.

Πηγή: Aegean

To άρθρο Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού που θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το Πάσχα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button