Πολιτική

Ηλιόπουλος: Μονόδρομος η στήριξη με ισχυρές δημόσιες δαπάνες για την αποφυγή λουκέτων

«Η πραγματική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση, με ισχυρές δημόσιες δαπάνες, είναι μονόδρομος προκειμένου να αποφύγουμε τα λουκέτα και ένα μαζικό κύμα απολύσεων που είναι μπροστά μας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

Μιλώντας για την εστίαση, είπε ότι «οι εκπρόσωποι του κλάδου μεταφέρουν ότι 40% με 50% των καταστημάτων τους ίσως να μην μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν» και τόνισε ότι «η κατάσταση αυτή δεν θα αντιστραφεί, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε γενναία μέτρα». Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος στους πληττόμενους κλάδους, μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και εφαρμογή σχεδίου για ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μέρους του και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα ακύρωσης του πτωχευτικού νόμου «που το μόνο που φέρνει είναι χρεοκοπίες και πλειστηριασμούς».

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «τα στοιχεία του ΓΛΚ διέψευσαν τον κ. Σταϊκούρα, ο οποίος υποστήριξε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ότι είχαν δοθεί 24 δισ. για τις επιπτώσεις της πανδημίας» και συμπλήρωσε πως «μόνο 6,7 δισ. είχαν δοθεί με βάση τα στοιχεία, εκ των οποίων 3,1 δισ. ήταν δάνεια».

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close