Επικαιρότητα

Ο βασιλιάς Κάρολος παραβρέθηκε στην πασχαλινή λειτουργία – Galaksias.com

Ο 75χρονος Κάρολος μαζί με την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, έφθασαν με αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας παραβρέθηκε σήμερα στην ετήσια πασχαλινή λειτουργία κατά την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε εκδήλωση αφότου διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο.

Ο 75χρονος Κάρολος μαζί με την σύζυγό του, βασίλισσα Καμίλα, έφθασαν με αυτοκίνητο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ, τόπο ταφής της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, για να παρακολουθήσουν την πασχαλινή λειτουργία.

Ο Κάρολος ανέβαλε όλες τις προηγούμενες δημόσιες υποχρεώσεις του από τότε που τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να υποβληθεί σε θεραπεία για μια απροσδιόριστη μορφή καρκίνου, η οποία εντοπίστηκε έπειτα από εξετάσεις στο πλαίσιο της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο για διογκωμένο προστάτη.

Ενώ ο Κάρολος παρακολούθησε σήμερα την λειτουργία, δεν συνέβη το ίδιο με τον γιό του, Ουίλιαμ, και την οικογένειά του.

Η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ, ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία μετά τον εντοπισμού καρκίνου έπειτα από την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε τον Ιανουάριο.

Ο Κάρολος έχει διατηρήσει κάποιες από τις δημόσιες υποχρεώσεις του όπως η υποδοχή ξένων αξιωματούχων ή οι τακτικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Την περασμένη εβδομάδα ο βασιλιάς Κάρολος δεν παραβρέθηκε στην λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αλλά κοινοποίησε ένα ηχογραφημένο του μήνυμα το οποίο ακούστηκε στη διάρκεια της τελετής και στο οποίο εξέφραζε τη λύπη του που δεν μπορούσε να είναι παρών και ευχόταν στους πολίτες καλό Πάσχα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button