Επικαιρότητα

Έκλεψαν τις αίγες και κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον σκύλο του ποιμνιοστασίου – Galaksias.com

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ημεδαπών και πιο συγκεκριμένα ενός 24χρονου και ενός 28χρονου, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και κλοπή

Χειροπέδες σε έναν 24χρονο και έναν 28χρονο φόρεσαν οι αστυνομικοί, καθώς κατά τις βραδινές ώρες της 17ης Ιανουαρίου μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων και έκλεψαν δύο αίγες και πέντε μεταλλικές σκάφες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 28χρονος κρέμασε το σκυλί που βρισκόταν εντός του ποιμνιοστασίου, με συνέπεια το άμοιρο ζώο να βρει τραγικό θάνατο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ζωοκλοπή και  κλοπή. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και αρχαιοτήτων.

Πιο αναλυτικά, όπως καταγγέλθηκε χθες από δύο ημεδαπούς, βραδινές ώρες της 17-18.01.2024 δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας τους σε περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και αφαίρεσαν δύο αίγες, πέντε (5) μεταλλικές σκάφες (ταΐστρες) και στη συνέχεια κακοποίησαν θανάσιμα σκύλο εντός του ποιμνιοστασίου.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών οι οποίοι προέβησαν στις παραπάνω πράξεις.

Κατόπιν αυτού σήμερα 22.01.2024 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσσαράς και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των δύο ημεδαπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ανιχνευτής μετάλλων, δύο αρχαία νομίσματα και φυσίγγια.

Σε βάρος ενός εκ των ημεδαπών επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για κακοποίηση και θανάτωση ζώου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button