ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχεται τροπολογία για τα POS – Galaksias Portal News

Τροπολογία για τα POS προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο Open Tv.

O Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε, «έρχεται τροπολογία για τα POS για  να συνεργαστούν όλοι, ιδιαίτερα οι πάροχοι. Το πρότζεκτ αυτό είναι γιγαντιαίο. Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο το πρότζεκτ αυτό να μην προχωρήσει».

O ίδιος έκανε σαφές πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει άλλα στους αγρότες, ενώ απαντώντας για το ενδεχόμενο να δοθεί στους ευάλωτους έκτακτο επίδομα Πάσχα, σημείωσε «εάν υπάρχει περίσσευμα το δίνουμε, δεν τα κρατάμε για εμάς, δίνουμε όσα αντέχουμε».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χατζηδάκη έχουν ως εξής:

Αγρότες

«Ο ΕΦΚ δεν επιστρεφόταν, άρχισε ένα επιστρέφεται το 2022-2023 και είναι 82 εκατ. ευρώ. Οι άλλες κατηγορίες των πολιτών θα συνεχίσουν να το πληρώνουν τον φόρο , στους αγρότες θα επιστραφεί. Δεν έχουμε ατελείωτες δυνατότητες».

«Νωρίς είναι να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Έχουμε υψηλότερους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος. Πρέπει να βάλουμε 5 δισ. στην άκρη για να μειώνουμε το χρέος της Ελλάδας. Αν δεν έχουμε δημοσιονομική πειθαρχία, όλα αυτά που έχουμε κερδίσει, αν αρχίσουμε να ξεφύγουμε μπορεί να γίνουμε ευχάριστοι, αλλά μελλοντικά αυτοί που λένε ωσαννά θα λένε σταύρωσαν».

«Υπάρχουν κάποια όρια. Εκείνο που καταλαβαίνω είναι ειδικά το πρόβλημα στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Δεν υποτιμώ το πρόβλημα των υπολοίπων, αλλά οριακά μπορεί να είναι καλύτερα. Στη Θεσσαλία πράγματι έχουν πληγεί».

«Στις τράπεζες γενικώς σε όλο τον κόσμο τα επιτόκια έχουν ανέβει ως μέτρο συγκράτησης του πληθωρισμού. Αν συγκρίνετε, οι διαφορές των δικών μας επιτοκίων, σε σχέση με των ευρωπαϊκών είναι μικρότερα. Ναι είναι μεγαλύτερα αλλά η διαφορά μας μίκρυνε».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε άλλα στους αγρότες» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζιδάκης. «Μόνο το υπουργείο Υποδομών θα δώσει εκεί 900 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο έκτακτου δώρου το Πάσχα, απάντησε: «Εάν υπάρχει περίσσευμα το δίνουμε, δεν τα κρατάμε για εμάς. Δίνουμε όσα αντέχουμε»

«Πριν τελειώσει ο Ιανουάριος έχουμε δώσει 220 εκατ. επιπλέον. Πρέπει όμως να κρατάμε ένα ζύγι γιατί θα ξεφύγει το πράγμα» «Έχουμε δύο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια και τα στεγαστικά δάνεια».

Κατώτατος μισθός

«Ο κατώτατος μισθός θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο στις 22 Μαρτίου, μετά την εισήγηση της υπουργού Εργασίας, αφού έχει προηγηθεί διαβούλευση. Το πρώτο ψηφίο θα αρχίζει από “8”» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ωστόσο δεν ξεκαθάρισε το τοπίο αν το καθαρό ποσό θα ξεπερνά τα 700 ευρώ.

To άρθρο Χατζηδάκης: Έρχεται τροπολογία για τα POS δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button