Επικαιρότητα

Με τη δέουσα λαμπρότητα, η Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων [φωτογραφίες]

Ο Δήμος Δελφών γιόρτασε και φέτος, με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, την Απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων, μέσα από μία σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων, οι οποίες μετέφεραν στο σήμερα τα μηνύματα του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα είχε την τιμή να είναι κομμάτι των δρώμενων που σχεδίασε και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Αποστόλου, αποδίδοντας τιμή και σεβασμό στους μαχόμενους και πεσόντες της πολιορκίας του Κάστρου των Σαλώνων, καθώς και των γεγονότων που έλαβαν χώρα ώστε να να απελευθερωθεί από τον Οθωμανικό ζυγό.

10 Απριλίου του 1821

Το Κάστρο των Σαλώνων απελευθερώνεται και η ιδέα της λευτεριάς παίρνει σάρκα και οστά, με τη σημαία της επανάστασης να υψώνεται στα τείχη του!

Στο κάλεσμα των οπλαρχηγών γι’ αυτόν τον αγώνα συμμετείχαν 33 Τοπολιάτες που, υπό τις οδηγίες του Πανουργιά, πολιόρκησαν το κάστρο της πόλης.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελαιώνα, τιμώντας την επέτειο και τους αγωνιστές της, έδωσε δυναμικό παρόν τόσο στην αναπαράσταση της πολιορκίας και της απελευθέρωσης του Κάστρου, όσο και στην παρέλαση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button