Κόσμος

ΗΠΑ: Προς ανατροπή του ιστορικού νόμου για τις αμβλώσεις από το Ανώτατο Δικαστήριο

Υπέρμαχοι και πολέμιοι του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση κατέκλυσαν σήμερα, Τετάρτη, το κτήριο του Ανώτατου Δικαστηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενόσω οι εννέα δικαστές έθεταν επί τάπητος την επίμαχη προσφυγή του Μισισίπι, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει στην ανατροπή της ιστορικής του απόφασης του 1973 (Roe v Wade) με την οποία νομιμοποιήθηκε η άμβλωση στη χώρα. Οι συντηρητικοί δικαστές, που πλειοψηφούν στο Ανώτατο Δικαστήριο (6-3), φάνηκε κατά τη διάρκεια της δίωρης ακροαματικής διαδικασίας ότι στηρίζουν τον περιοριστικό νόμο.

Η προσφυγή της πολιτείας του Μισισίπι επιδιώκει να ανατρέψει απόφαση χαμηλότερης βαθμίδας δικαστηρίου, το οποίο εμπόδισε την εφαρμογή πολιτειακής νομοθεσίας που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την 15η εβδομάδα της κύησης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαβεβαίωσε από πλευράς του εκ νέου σήμερα ότι «εξακολουθεί» να στηρίζει τη νομολογία του 1973.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger