Υγεία & Διατροφή

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο 104 – Galaksias Portal News

Για τέσσερις ακόμα παραστάσεις, έως και τις 16 Απριλίου, παρουσιάζεται στο Θέατρο 104 το «Άουστρας ή η αγριάδα» της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Σαμαρά.

Στο έργο συναντάμε τους τρεις ήρωες, την Κατερίνα, την Αγγελική και τον Βαγγέλη, που περιμένουν στο σπίτι τους έναν τουρίστα που γνώρισαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Όσο περιμένουν η πλήξη τούς κυριεύει κι επιδίδονται σε άσκοπες συζητήσεις. Κι όμως, γρήγορα διαφαίνεται πως η ατμόσφαιρα δεν είναι ανάλαφρη. Η διάθεση τους είναι επιθετική και απειλητική, με έντονες εξάρσεις, από την τρέλα στο απόλυτο κενό. Οι τρεις ήρωες είναι πολύ σίγουροι για την αξία τους ως Έλληνες, όπως και για την ανωτερότητα τους έναντι κάθε ξένου. Ο Ξένος, ο Βορειοευρωπαίος Σελάν, μπαίνει μέσα σε αυτό το σύμπαν εντελώς ανυποψίαστος και έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή «ελληνικότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θαλασσινή Βοσταντζόγλου

Στεφανία Σαμαρά

Το Άουστρας ή η αγριάδα παρουσιάστηκε πρώτη φορά κατά τη θεατρική σεζόν 2011-2012 (Εθνικό Θέατρο, σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός). Σε αυτό της το έργο, η Λένα Κιτσοπούλου διερευνά την αντίληψη της έννοιας του ξένου στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Με την χαρακτηριστική αιχμηρή της γλώσσα, την ωμότητα, αλλά και με διάχυτο το στοιχείο του χιούμορ, σχολιάζει την «αξία» της μούντζας, του ποτού, των κοψιδιών, της αξία του να εκτονώνεις τα συναισθήματα σου έντονα και ανεξέλεγκτα. Οι ίδιοι ήρωες εμφανίζονται να αγνοούν βασικά στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και όχι μόνο. Παρόλα αυτά, ο Ξένος που παγιδεύουν στο σπίτι τους επιβάλλεται να διδαχθεί και να αναγνωρίσει την υπεροχή της Ελλάδας.

Διαμαντής Αδαμαντίδης

Βίκτωρ Μπενουζίλιο

Η Στεφανία Σαμαρά παρουσιάζει την πρώτη της σκηνοθεσία, προσεγγίζοντας το έργο «Άουστρας ή η αγριάδα», 13 χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, με ανανεωμένο κείμενο, φρέσκο βλέμμα και γνήσια διάθεση εξερεύνησης: πόσο έχει αλλάξει σήμερα το βλέμμα των Ελλήνων απέναντι στους «ξένους»; Πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζουμε έναν Ευρωπαίο από οποιονδήποτε άλλον αλλοδαπό; Μαζί της τρεις νέοι ηθοποιοί που έχουν ξεχωρίσει ήδη στον θεατρικό χώρο, η Θαλασσινή Βοσταντζόγλου, ο Διαμαντής Αδαμαντίδης και ο Βίκτωρ Μπενουζίλιο.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Στεφανία Σαμαρά
Επεξεργασία – Προσαρμογή κειμένου: Μαρία-Στέλλα Μπινίκου
Επιμέλεια κίνησης: Αυγουστίνος Κούμουλος
Μουσική: Inner D.
Σκηνογράφος | Επιμέλεια ενδυματολογίας: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Σάκης Μπιρμπίλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φαίη Μινωπέτρου Κασιμάτη
Φωτογραφίες: Κώστας Γκιόκας
Γραφίστρια | Βίντεο: Άννα Καλοζούμη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίζουν:

Βαγγέλης: Διαμαντής Αδαμαντίδης

Αγγελική: Θαλασσινή Βοσταντζόγλου

Κατερίνα: Στεφανία Σαμαρά

Ξένος: Βίκτωρ Μπενουζίλιο

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ηλικίες 15+. Περιέχει σκηνές βίας και ρητορική μίσους.

Θέατρο 104

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήρια: 15 ευρώ – μειωμένο 12 ευρώ – ατέλεια (μόνο στο ταμείο του θεάτρου) 7 ευρώ

Προπώληση: Εδώ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button