ΑθλητικάΕνημέρωση

Η Ηπειρος μπορεί να γίνει κόμβος καινοτόμου τεχνολογίας στην Νότια Ευρώπη – Galaksias Portal News

“Μπορούμε να καταστήσουμε τα Ιωάννινα και την Ήπειρο έναν πρωτοποριακό καινοτόμο κόμβο τεχνολογίας στην Ευρώπη”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου στην εκδήλωση που διοργάνωσε στην πόλη των Ιωαννίνων, την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του, με θέμα «Ιωάννινα: Κόμβος υψηλής τεχνολογίας της Νότιας Ευρώπης», ανέφερε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην ανάπτυξη της υψηλής τεχνολογίας στην περιοχή, να ενισχυθεί η συνεργασία με τα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, να παρέχουμε υποστήριξη για την εκκίνηση και ανάπτυξη τεχνολογικών επιχειρήσεων, καθώς και να εξασφαλίσουμε τη σύνδεση όλων των κατοίκων της περιοχής στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην αγροτική παραγωγή, που αποτελεί σημαντικό τομέα της οικονομίας της περιοχής, για την ανάπτυξη της οποίας χρειάζονται «ευφυείς λύσεις που θα ενσωματώσουν την τεχνολογία για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας», προϋπόθεση των οποίων είναι οι επενδύσεις σε ψηφιακές υποδομές στην ύπαιθρο, διάδοση ευφυών συστημάτων παρακολούθησης και διαχείρισης των καλλιεργειών και η εκπαίδευση των αγροτών σε νέες τεχνολογίες.

Ο Νίκος Παπανδρέου, άσκησε ακόμα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη πόρων, επενδύσεων και στρατηγικής σχεδίασης υπέρ της πλήρους αξιοποίησης των δυνατοτήτων της περιοχής.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης που θα εστιάζει στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία της Ηπείρου. Οι πολίτες της Ηπείρου δικαιούνται μια καλύτερη και πιο δίκαιη προοπτική και είναι καθήκον της πολιτείας να τους την παράσχει. Η Ήπειρος της καινοτομίας είναι η Ήπειρος του μέλλοντος». κατέληξε ο ευρωβουλευτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Τσίμαρης, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, η Ελίζα Φερέϊρα, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις,(βίντεοπαρέμβαση, εκπρόσωποι της επιστημονικής και της τοπικής κοινότητας.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button