ΕνημέρωσηΟικονομία

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε την Εγνατία Οδό στον παραχωρησιούχο το ταχύτερο δυνατό» – Galaksias Portal News

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών που είναι αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, είχε σύσκεψη σήμερα (11.4.2024) το πρωί στα γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών παράδοσης της Εγνατίας Οδού.

Στη σύσκεψη για την παράδοση της Εγνατίας Οδού συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Κώστας Κουτσούκος, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Δημήτριος Αναγνώπουλος, καθώς και εκπρόσωποι του παραχωρησιούχου, της κοινοπραξίας ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ταχιάος δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο συμβάλλει όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων, αλλά αφορά και στην καθημερινότητα των πολιτών. Για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η παράδοση της Εγνατίας Οδού στον παραχωρησιούχο.

Η παραχώρηση συνιστά μία σημαντική μεταρρύθμιση, καθώς με την ολοκλήρωσή της και την έναρξη λειτουργίας υπό το νέο καθεστώς θα διασφαλιστεί η αναβάθμισή της, καθώς και η συντήρησή της για τα επόμενα χρόνια.

Η προσθήκη των έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί θα βελτιώσει την ποιότητα εξυπηρέτησης των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου, όπως και η κατασκευή των χώρων στάθμευσης και αναψυχής».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υποδομών στο πλαίσιο 4ημερης περιοδείας που πραγματοποιεί σε Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Τρίκαλα – Μέτσοβο – Πάτρα και Δελφούς, αναχώρησε για τη Λάρισα, όπου παρέστη σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΤΕΕ.

Ακολούθως, θα επισκεφθεί τη σήραγγα της Εγνατίας Οδού, στο Μαλακάσι και θα μεταβεί στο Μέτσοβο, όπου θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Κατόπιν, ο Υφυπουργός θα αναχωρήσει για τους Δελφούς, προκειμένου να συμμετάσχει στο Delphi Economic Forum.

To άρθρο Νίκος Ταχιάος: «Στόχος μας είναι να παραδώσουμε την Εγνατία Οδό στον παραχωρησιούχο το ταχύτερο δυνατό» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button