Υγεία & Διατροφή

Το Κίεβο αποστέλλει ενισχύσεις στην «κόλαση της Αβντιίβκα» – Galaksias Portal News

Ταξιαρχία του ουκρανικού στρατού ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ότι «αναπτύχθηκε εκτάκτως εκ νέου» για την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στην Αβντιίβκα, την πόλη στην ανατολική Ουκρανία που αποτελεί την τρέχουσα περίοδο το επίκεντρο των μαχών και στην οποία η κατάσταση κρίνεται «εξαιρετικά κρίσιμη» απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις.

«Η τρίτη ταξιαρχία εφόδου επιβεβαιώθηκε ότι αναπτύχθηκε εκτάκτως εκ νέου για την ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων στον τομέα της Αβντιίβκα», σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, η οποία φέρει τον τίτλο «η κόλαση της Αβντιίβκα». Η βιομηχανική αυτή πόλη αντιμετωπίζει σφοδρές ρωσικές επιθέσεις από το φθινόπωρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταξιαρχία αυτή σημειώνει ότι εκεί διεξάγει αντεπιθέσεις σε συνοικίες που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. «Οι δυνάμεις του εχθρού στη ζώνη μας ανέρχονται σε περίπου επτά ταξιαρχίες» και εξακολουθούν να έρχονται ενισχύσεις, διευκρινίζει.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πολεμάμε προς όλες τις κατευθύνσεις εναντίον νέων ταξιαρχιών που συνεχίζει να αποστέλλει ο εχθρός», σημειώνει ο διοικητής της μονάδας, Αντρίι Μπιλέτσκι.

Το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι Ρώσοι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να «περικυκλώσουν την Αβντιίβκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι στρατιώτες μας κρατούν με σθένος την άμυνα, καταφέροντας σημαντικές απώλειες στους εισβολείς» και «απώθησαν 34 εχθρικές επιθέσεις στον τομέα της Αβντιίβκα», πρόσθεσε στην πρωινή του ενημέρωση το γενικό επιτελείο.

Η Ρωσία στο μεταξύ εξαπέλυσε νέα πυραυλική επίθεση στη διάρκεια της νύχτας κατά της γειτονικής της χώρας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Συνολικά ρίφθηκαν 26 πύραυλοι, εκ των οποίων 16 κρουζ, σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία, η οποία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 13.

Η επίθεση αυτή προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου – μιας 66χρονης γυναίκας που σκοτώθηκε στο Τσουγκούιβ, στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στη βορειοανατολική Ουκρανία – όπως και τον τραυματισμό πολλών σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις Αρχές.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button