Υγεία & Διατροφή

Οι ομάδες του MotoGP και του WorldSBK 2024 – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσημη παρουσίαση της Ducati με την ονομασία Campioni in Pista, συνεχίστηκε με την παρουσίαση των μοτοσυκλετών και των οδηγών, με τα χρώματα των χορηγών για το 2024 και με τις αλλαγές που έγιναν σε επίπεδο Διεύθυνσης Αγωνιστικού Τμήματος.

Τα κύρια σημεία της παρουσίασης που από την Ελλάδα παρακολούθησε από κοντά ο Δημήτρης Διατσίδης, είναι τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

* Οι επίσημες ομάδες Ducati MotoGP και WorldSBK παρουσιάστηκαν στην Madonna di Campiglio κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκδήλωσης “Campioni in Pista”.
* Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP Francesco Bagnaia, που εξακολουθεί να έχει το νούμερο 1 στο φέρινγκ του, είναι έτοιμος να ξεκινήσει την τέταρτη σεζόν του με την ομάδα της Ducati Lenovo
* Μετά από έναν τραυματισμό το 2023, ο Enea Bastianini επιστρέφει στην πίστα αναζητώντας τη λύτρωση
* Ο νέος αθλητικός διευθυντής της Ducati Corse, Mauro Grassilli, παρουσιάστηκε επίσημα στη σκηνή
* Ο Claudio Domenicali, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, δήλωσε: «Σε αυτές τις δύο μέρες στην Madonna di Campiglio, θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε στον εαυτό μας τη σωστή ενέργεια για μια σεζόν που υπόσχεται να είναι γεμάτη προκλήσεις».


Madonna di Campiglio (TN, Ιταλία) – 22 Ιανουαρίου 2024 – Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι μαγευτικοί χιονισμένοι Δολομίτες λειτούργησαν ως φόντο για την επίσημη παρουσίαση της ομάδας της Ducati Lenovo. Σήμερα το πρωί, στο Palacampiglio στην Madonna di Campiglio, η ομάδα του Borgo Panigale αποκάλυψε τις δημιουργίες των μηχανών Desmosedici GP με τις οποίες θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2024.

Το χρώμα, κυρίως κόκκινο της Ducati, διαθέτει μια φθορίζουσα λεπτομέρεια γραφικών που θυμίζει την καμπύλη στο λογότυπο της Ducati. Αυτό το στοιχείο σχεδίασης υπάρχει επίσης στα φέρινγκ της Panigale V4 R Superbike της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati και στις νέες μοτοσυκλέτες μοτοκρός της ομάδας Ducati Corse R&D – Factory MX, που αποκαλύφθηκαν στη σκηνή μαζί με τις μοτοσυκλέτες MotoGP.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Francesco “Pecco” Bagnaia είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον Τίτλο του καθώς δείχνει περήφανα τον αριθμό 1 στο φέρινγκ της Desmosedici GP του. Ο Bagnaia θα συνεργαστεί ξανά με τον συμπατριώτη του Enea Bastianini, ο οποίος μπαίνει στη δεύτερη χρονιά του με την ομάδα του εργοστασίου. Στην κατηγορία Superbike, η Panigale V4 R του Alvaro Bautista, που κοσμείται με το νούμερο 1, θα συνοδεύεται από την Ducati με το νούμερο 11 του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Supersport Nicolò Bulega, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, που πραγματοποιήθηκε στην εκδήλωση “Campioni in Pista” που διοργάνωσε η Ducati σε συνεργασία με την Trentino Marketing και την Azienda per il Turismo Madonna di Campiglio (μια τοποθεσία που συνδέεται με την Audi από το 2013 για τη βελτίωση της περιοχής) και με την υποστήριξη των Lenovo, Aruba.it, Audi Sport, Monster Energy και Shell, παρουσιάστηκε επίσημα ο νέος αθλητικός διευθυντής της Ducati Corse, Mauro Grassilli.

O νέος αθλητικός διευθυντής της Ducati Corse, Mauro Grassilli

Ο Paolo Ciabatti, ο νέος Γενικός Διευθυντής του τμήματος Ducati Corse Off-Road, ανέβηκε στη σκηνή για να παρουσιάσει για πρώτη φορά τις νέες μοτοσυκλέτες μοτοκρός της Ducati, οι οποίες θα εμπιστευτούν τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Motocross Tony Cairoli και τον Alessandro Lupino, για την εξέλιξή τους.

Paolo Ciabatti, ο νέος Γενικός Διευθυντής του τμήματος Ducati Corse Off-Road, με τους Tony Cairoli και Alessandro Lupino

Όλα είναι έτοιμα για ένα συναρπαστικό ξεκίνημα στη νέα σεζόν MotoGP από τις 6 έως τις 8 Φεβρουαρίου στη Μαλαισία, όπου οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στην πίστα για το 2024 στις επίσημες δοκιμές στην Sepang.

 

Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding)

«Είναι μεγάλη χαρά να εγκαινιάζουμε μια ακόμη αγωνιστική σεζόν της Ducati στην Madonna di Campiglio, μια τοποθεσία που εκφράζει τέλεια τις αξίες του «Made in Italy», του οποίου είμαστε περήφανοι πρεσβευτές και που πέρυσι αντιπροσώπευε την αφετηρία μιας αξέχαστης σεζόν. Το μονοπάτι που μας οδήγησε να είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο στους αγώνες αποτελείται αναμφίβολα από τη σκληρή καθημερινή δουλειά αυτών των χρόνων, αλλά και από την ικανότητά μας να δουλεύουμε ως ομάδα και να διασκεδάζουμε, ενώ καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια σε αυτό που κάνουμε. Ένα από τα ισχυρά στοιχεία της επωνυμίας μας είναι η ικανότητα δημιουργίας ενός συστήματος και σήμερα το αποδεικνύουμε παρουσιάζοντας από κοινού τις επίσημες ομάδες για την αγωνιστική σεζόν 2024: την ομάδα Ducati Lenovo, την Aruba.it – Racing Ducati Team και την καινοτομία που αντιπροσωπεύει η Ducati Corse R&D – Factory MX Team. Το να βλέπω τις τρεις μοτοσυκλέτες τη μια δίπλα στην άλλη ήταν μεγάλη συγκίνηση για μένα γιατί, αν και διαφέρουν μεταξύ τους, αποτελούν μέρος ενός ενιαίου έργου. Αυτή η ιδιοκτησία υπογραμμίζεται από το βασικό χρώμα των ζωνών, Ducati Red, το ίδιο για όλους, και επίσης από μια εντελώς νέα γραφιστική στροφή που κάναμε με τον Aldo Drudi και θυμίζει την καμπύλη που υπάρχει στο λογότυπο της Ducati, εμπνευσμένη από το πιο συναρπαστικό μέρος της οδήγησης μιας μοτοσικλέτας: τη στροφή. Ταυτόχρονα, αυτές οι μοτοσυκλέτες αποτελούν και έκφραση της διαδρομής που έχει διανύσει η Ducati τα τελευταία χρόνια, επενδύοντας στο μέλλον της. Η είσοδος στο μοτοκρός είναι στην πραγματικότητα το ξεκάθαρο παράδειγμα ότι η θέλησή μας για βελτίωση και η επιθυμία μας για νίκη δεν έχουν όρια. Σε αυτές τις δύο μέρες θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε τη σωστή ενέργεια για μια σεζόν που υπόσχεται να είναι γεμάτη προκλήσεις, στην οποία θα προσπαθήσουμε να επιβεβαιώσουμε την ηγεσία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αγώνων κύριας πίστας και να επιδείξουμε τις δυνατότητές μας σε ένα νέο έδαφος όπως οι εκτός δρόμου διαδρομές. Οι προκλήσεις πάντα μας ενθάρρυναν να αναδείξουμε το καλύτερο και νιώθουμε απολύτως έτοιμοι».

Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse)

“Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην Madonna di Campiglio για να παρουσιάσω τις ομάδες μας στο MotoGP και το WorldSBK ως Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Το 2023 ήταν πραγματικά μια αξέχαστη χρονιά και τώρα είμαστε εδώ για να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν και να αγκαλιάσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας το 2024. Στο MotoGP, η ομάδα της Ducati Lenovo θα παρουσιάσει ξανά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia μαζί με τον Enea Bastianini. Δυστυχώς, ο Bastianini δεν μπόρεσε να δείξει όλες τις δυνατότητές του πέρυσι λόγω πολλών τραυματισμών, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την απόδοσή του αυτή τη σεζόν. Στα Superbike, η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati, με επικεφαλής τον Alvaro Bautista στην Panigale V4 R με το νούμερο 1, θα παρατάξει επίσης τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Supersport, Nicolò Bulega, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε για μια καλύτερη “ενδεκάδα” για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις αυτής της έντονης σεζόν του 2024 και στα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Γνωρίζουμε ότι οι άλλοι κατασκευαστές εργάζονται σκληρά και προσδοκώ ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι, χάρη στην αφοσίωση της ομάδας της Ducati Corse κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης χειμερινής διακοπής, θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να υπερασπιστούμε τους τίτλους που κερδίσαμε την περασμένη σεζόν».

Luca Rossi, Πρόεδρος του Ομίλου Intelligent Devices της Lenovo

“Η έναρξη μιας νέας σεζόν στο MotoGP μαζί με την Ducati Corse μας γεμίζει με τρομερό ενθουσιασμό. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα της Ducati Lenovo δεν ήταν τίποτα λιγότερο από εκπληκτική, πετυχαίνοντας αξιοσημείωτα ορόσημα, κυρίως κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών για δύο συνεχόμενα χρόνια με τον Francesco Bagnaia. Αυτή τη σεζόν, η μάχη για τον Τίτλο θα είναι ακόμη πιο σκληρή. Ωστόσο, πιστεύουμε στην αφοσίωση και την τεχνογνωσία κάθε μέλους της Ομάδας, καθώς και στις ιδιότητες των ταλαντούχων αναβατών μας, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις με το πνεύμα των αληθινών πρωταθλητών. Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε στο πλευρό τους κάνοντας αυτό που κάνουμε καλύτερα: να καλλιεργήσουμε την καινοτομία, να βελτιώσουμε την απόδοση και να βοηθήσουμε κάθε άτομο να απελευθερώσει τις μέγιστες δυνατότητές του.”

Francesco Bagnaia (#1, Ducati Lenovo Team):

“Είμαι ενθουσιασμένος που ξεκινώ την τέταρτη σεζόν μου με την ομάδα της Ducati Lenovo. Η τελευταία δοκιμή στην Βαλένθια έδωσε θετικά σχόλια, δίνοντάς μας μια σταθερή βάση για τη δουλειά ανάπτυξης της επερχόμενης σεζόν. Ανυπομονώ να μπω στην πίστα και να συνεχίσω από εκεί που σταματήσαμε. Είναι βέβαιο ότι θα είναι μια δύσκολη σεζόν, αλλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε με τη συνηθισμένη μας αποφασιστικότητα. Ως δεμένη ομάδα, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να στοχεύσουμε ξανά στο Πρωτάθλημα.”

Enea Bastianini (#23, Ducati Lenovo Team):

“Το 2023 ήταν μια χρονιά με προκλήσεις και ανυπομονώ να λυτρώσω τον εαυτό μου την ερχόμενη σεζόν. Έχουμε ένα συναρπαστικό 2024 μπροστά μας. Παρά τη συμμετοχή μου σε μερικά μόνο Grand Prix πέρυσι, έχω μάθει πολύτιμα μαθήματα που θα μεταφέρω στη νέα σεζόν. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και ξέρω ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα πάμε καλά. Ανυπομονώ να βγω στην πίστα και να ξεκινήσω τη νέα σεζόν.”

Οι αναβάτες της Ducati Lenovo Team, μαζί με εκείνους από την ομάδα Aruba.it Racing – Ducati και την ομάδα Ducati Corse R&D – Factory MX, έδωσαν το παρών σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Madonna di Campiglio, στην Piazza Sissi όπου συνάντησαν όλους τους οπαδούς και τους υποστηρικτές. Ψυχαγωγία που παρέχεται από την Monster Energy συνόδευσε την εκδήλωση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου του Campioni In Pista, εκτός από την απόλαυση των μαγευτικών πιστών του σκι, του Μαργαριταριού των Δολομιτών, οι αναβάτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να βιώσουν συγκινήσεις στους τέσσερις τροχούς συμμετέχοντας στην Audi Driving Experience στην παγωμένη λίμνη της Madonna di Campiglio.

#CampioniInPista #ForzaDucati

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button