Τρόπος Ζωής

Η Emirates παρέχει 300 επιλογές vegan γευμάτων στις πτήσεις της – Galaksias Portal News

H Emirates καταγράφει 40% αύξηση της ζήτησης γευμάτων φυτικής προέλευσης στις πτήσεις της τον Ιανουάριο, γεγονός που προκύπτει από το «Veganuary», το παγκόσμιο κίνημα που προωθεί τα οφέλη της vegan διατροφής εδώ και μία δεκαετία.

Με στόχο να καλύψει αυτή τη ζήτηση και το 2024, η αεροπορική εταιρεία παρουσιάζει μια σειρά από vegan πιάτα που θα παρέχονται στις πτήσεις και στα σαλόνια αναμονής, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες επιλογές στο vegan μενού της, με περισσότερες από 300 φυτικές συνταγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Vegan γεύματα της Emirates σε αριθμούς

  • Το 2023, η Emirates παρείχε περισσότερες από 300 επιλογές vegan γευμάτων με εναλλαγή σε 140 προορισμούς, καταγράφοντας σημαντική αύξηση συγκριτικά με τις 180 συνταγές που παρείχε κατά τη διάρκεια του 2022.
  • Το 2023, η Emirates παρείχε συνολικά περισσότερα από 450.000 γεύματα φυτικής προέλευσης κατά τη διάρκεια των πτήσεών της, συγκριτικά με τα 280.000 φυτικά γεύματα που παρείχε το 2022.
  • Η κατανάλωση vegan γευμάτων έχει αυξηθεί κατά 40% σε ετήσια βάση, ακολουθώντας την αύξηση των επιβατών. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, η κατανάλωση vegan γευμάτων είναι μεγαλύτερη από την αύξηση των επιβατών – ενδεικτικά η Αφρική σημείωσε 4% αύξηση, η Νοτιοανατολική Ασία 5% αύξηση και η Μέση Ανατολή 34% αύξηση.
  • Η μεγαλύτερη αύξηση στην κατανάλωση vegan γευμάτων σημειώθηκε στην Οικονομική Θέση.
  • Σημαντικές αυξήσεις σημειώθηκαν στις πτήσεις της Emirates προς την Κίνα, την Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες.
  • Επιπλέον, πολλά μέλη του πληρώματος καμπίνας της Emirates ακολουθούν διατροφή με προϊόντα φυτικής προέλευσης, με την Emirates να έχει εισάγει vegan γεύματα για τα μέλη του πληρώματος καμπίνας από το 2018.

Η vegan κουζίνα της Emirates σε όλες τις θέσεις

Στην Οικονομική θέση, οι επιβάτες της Emirates μπορούν να απολαύσουν πιάτα, όπως κρέπες ρεβιθιού γεμιστές με καρότο, πιπεριές, μανιτάρια και ντομάτα κονσκασέ, φριτάτα με κολοκύθα, κοτόπουλο τίκα μασάλα με τόφου, ρεβίθια στιφάδο και ρύζι πιλάφι με μαιντανό και σπανάκι baby.

Τα γεύματα συνοδεύονται από πεντανόστιμα επιδόρπια, όπως μους καρύδας με κομπόστα μάνγκο, ζουμερό κέικ μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας ή λαχταριστή πουτίγκα σοκολάτας με κακάο.

Στην Premium Οικονομική θέση, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θρεπτικά και νόστιμα πιάτα, όπως jackfruit με κάρυ και ρύζι basmati ή στιφάδο με κάστανο και κολοκύθια, ενώ για επιδόρπιο ελαφρύ cheesecake σοκολάτας με τόφου ή παρφέ βατόμουρου με κομπόστα πορτοκαλιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Διακεκριμένη θέση, προσφέρεται μια σειρά από κομψά και δημιουργικά επιμελημένα πιάτα, όπως ψητό κουνουπίδι με σιτάρι, καραμελωμένο αχλάδι και πέστο lovage ή ζεστό ραγού από ασιατικό τόφου και μανιτάρι shiitake με νουντλς φασολιού.

Για όσους επιβάτες επιθυμούν να απολαύσουν ένα επιδόρπιο, προσφέρεται κέικ με τροπική καρύδα και ανανά ή cheesecake σοκολάτας, συνοδευόμενο από γλυκό πουράκι μαύρης σοκολάτας και κομπόστα φράουλας.

Στην Πρώτη θέση, οι επιβάτες θα απολαύσουν εξαιρετικές επιλογές των vegan γευμάτων της Emirates, όπως κρεμώδες κέικ πολέντας με ραγού μανιταριών και θυμάρι, και σοταρισμένο σπανάκι περιχυμένο με πλούσιο χυμό λαχανικών.

Τα κυρίως γεύματα παρέχουν μια έκρηξη εκλεπτυσμένων γεύσεων, αφού περιλαμβάνουν μελιτζάνες με κάρυ, ρύζι και πατάτες με κουρκουμά, με καρύδα και chutney μέντας.

Tα επιδόρπια χαρακτηρίζονται για τις γευστικές αντιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της πικρής γεύσης από ραβέντι με σαρλότ φράουλας, κρέμα σαντιγύ και tuille βατόμουρου ή το δελεαστικό ζεστό ζαχαρωτό σοκολάτας, με σάλτσα αλατισμένης καραμέλας και κρέμα σαντιγί από κάσιους.

Εντός του 2024, η Emirates αναμένεται να προσθέσει στο μενού της ένα εύρος από νέα vegan κυρίως γεύματα και σνακ, όπως μάφιν φρούτων και vegan πίτσα, καθώς και μια σειρά από απολαυστικά επιδόρπια, όπως κέικ σοκολάτας με πεκάν, κέικ φιστίκι με βατόμουρο και κέικ βατόμουρο με σπόρους τόνκα.

Οι επιβάτες της Πρώτης Θέσης θα έχουν τη δυνατότητα να προ-παραγγείλουν τα vegan γεύματα που επιθυμούν να δοκιμάσουν κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και στα σαλόνια αναμονής της Emirates.

Ακόμη, όσοι επιθυμούν μπορούν να ζητήσουν vegan γεύματα σε όλες τις πτήσεις της Emirates και σε όλες τις κατηγορίες θέσεων έως και 24 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Τα καλύτερα υλικά για vegan συνταγές από όλο τον κόσμο

Η Emirates συνεχίζει να αναβαθμίζει τη γαστρονομική εμπειρία εν πτήση, με προϊόντα υψηλής ποιότητας που προέρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μεταξύ άλλων, μερικά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων είναι: φυτικές πρωτεΐνες από την Beyond Meat της Καλιφόρνιας, πρωτεΐνες σόγιας από τη Σιγκαπούρη και την Arlene που έχει έδρα στα ΗΑΕ, τόφου Qian Ye από την Ιαπωνία, βιολογική και vegan μαύρη σοκολάτα από την Linnolat στη Γαλλία, μαργαρίνη vegan από τη MeisterMarken στη Γερμανία, vegan κάρυ από την Pantai στην Ταϊλάνδη και γάλα αμυγδάλου Koita από την Ιταλία.

Η Emirates χρησιμοποιεί επίσης φρέσκα λάχανα και μαρούλια από την Bustanica, που παράγονται στη μεγαλύτερη υδροπονική φάρμα στον κόσμο, μέσω της κοινοπραξίας της Emirates Flight Catering.

Τα προϊόντα της Bustanica καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή χημικά και οι επιβάτες της Πρώτης και της Διακεκριμένης Θέσης μπορούν να απολαύσουν φρέσκα φυλλώδη λαχανικά σε ορισμένα πιάτα, όπως μαρούλια, ρόκα, χόρτα και σπανάκι.

Εmiratesveganpistachioraspberrymousse-firstclass

Εmiratesveganbeetroottartare-emirateslounges

Εmiratesveganchocolatepecancake-firstclass

Εmiratesvegancoconutpineapplecake-businessclass

Η ιστορία των vegan γευμάτων στην Emirates

Η Emirates παρέχει επιλογές vegan γευμάτων στους επιβάτες της από τη δεκαετία του 1990.

Αρχικά, η παροχή vegan γευμάτων επικεντρώνονταν σε συγκεκριμένα δρομολόγια, όπως στην Αντίς Αμπέμπα, όπου τα vegan γεύματα απαιτούνται κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων όπως στη νηστεία, καθώς και σε άλλες περιοχές που ενθαρρύνουν τη vegan διατροφή για θρησκευτικούς λόγους.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, τα vegan γεύματα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στα δρομολόγια προς τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, ορισμένους ευρωπαϊκούς και ασιατικούς προορισμούς, ενώ η Emirates έχει καταγράψει σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για vegan γεύματα την τελευταία δεκαετία συνολικά.

Ένα γκουρμέ vegan μενού συμπεριλήφθηκε το 2022 στην Πρώτη και τη Διακεκριμένη Θέση, παρέχοντας ακόμη περισσότερες επιλογές στους επιβάτες της Emirates που ακολουθούν έναν vegan τρόπο ζωής ή απλά αναζητούν μια υγιεινή και ελαφριά επιλογή γεύματος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button