Επικαιρότητα

«Κλέβουμε για να πάμε στους άρρωστους γονείς μας »- Τι υποστήριξαν οι ανήλικοι για το «μπαράζ» διαρρήξεων στον Βόλο

Στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων όπου το σκάνε σχεδόν σε καθημερινή βάση για να κάνουν διαρρήξεις σε καταστήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, επέστρεψαν τρία παιδιά με την υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα , ενώ έχουν στην «πλάτη» τους κακουργηματική κατηγορία για κλοπές κατά συρροή.

Τα μέλη της ανήλικης συμμορίας που απολογήθηκαν χθες παραδέχθηκαν «μπαράζ κλοπών , ενώ κλέβουν μηχανάκια και «ανοίγουν» μαγαζιά, σπάζοντας τζαμαρίες, προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Κατέθεσαν ότι κλέβουν λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν οι γονείς τους και οι δύο 17χρονοι και ο ένας 15χρονος ήθελαν χρήματα για τα εισιτήρια ώστε να τους επισκεφθούν στην Πελοπόννησο.

Οι δύο 17χρονοι από την Καλαμάτα και ένας 15χρονος από την Πάτρα είχαν εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για την αστυνομία που προχώρησε προχθές στην σύλληψή τους αλλά λόγω του γεγονότος ότι είναι ανήλικοι δεν μπορούν να προφυλακιστούν παρότι τους ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα και συγκεκριμένα για κλοπές κατά συρροή .

Οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο ανηλίκων, ωστόσο όταν εκδικαστεί η υπόθεσή τους, οι δύο θα είναι πλέον ενήλικες και θα τους συνοδεύει η κακουργηματική κατηγορία.

Οι ανήλικοι δικάζονται σε Δικαστήριο Ανηλίκων, αλλά η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο 17χρονους, μεταφράζεται σε δίκη στο Εφετείο, σε ένα χρόνο που θα έχουν ενηλικιωθεί.
Εναντίον τους μπορούν να επιβληθούν μόνο αναμορφωτικά-θεραπευτικά μέτρα και ο εγκλεισμός σε ειδικό κατάστημα, όπου βρίσκονται ήδη.

gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button