Τρόπος Ζωής

Πιάνει δουλειά η νέα ομάδα 36 μηχανικών με στόχο την ανάπτυξη περιστροφικών κινητήρων – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mazda επανέφερε τον περιστροφικό κινητήρα πέρυσι για το crossover MX-30, όπου χρησιμεύει ως γεννήτρια επέκτασης της αυτονομίας. Το 2023, παρουσίασε και το Iconic SP Concept που είχε έναν περιστροφικό κινητήρα που λειτουργούσε επίσης ως γεννήτρια για τη φόρτιση της μπαταρίας. Σήμερα, η εταιρεία εκφράζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της σε αυτή την τεχνολογία, δημιουργώντας μια ειδική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο “RE Development Group” αποτελείται από 36 μηχανικούς που θα εργάζονται πάνω στους περιστροφικούς κινητήρες. Οι λάτρεις θα θυμούνται το τελευταίο περιστροφικό σπορ αυτοκίνητο που έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης το 2012, όταν τερματίστηκε η παραγωγή του RX-8 Spirit R. Προς το παρόν, η ιαπωνική μάρκα δεν υπόσχεται ένα νέο περιστροφικό όχημα επιδόσεων, λέγοντας ότι στοχεύει να παραδώσει “ελκυστικά αυτοκίνητα που συναρπάζουν τους πελάτες”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda, Katsuhiro Moro, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει ένας πνευματικός διάδοχος του RX-7 / RX-8:

“Είμαι πολύ χαρούμενος και βαθιά συγκινημένος από όλη την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που έχω λάβει για την ιδέα ενός νέου σπορ αυτοκινήτου. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας ευχαριστήσω όλους. Με τη δική σας ενθάρρυνση, ξεκινάμε την 1η Φεβρουαρίου μια ομάδα ανάπτυξης περιστροφικών κινητήρων για να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό το όνειρο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και αν το σχέδιο πάρει το πράσινο φως, το δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα καθιστά απολύτως σαφές ότι ο περιστροφικός κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί ως γεννήτρια. Με άλλα λόγια, δεν θα κινεί τους τροχούς, όπως συνέβαινε στα προηγούμενα μοντέλα RX. Η Mazda δήλωσε ότι το Iconic SP χρησιμοποιεί έναν κινητήρα με δύο ρότορες που τροφοδοτεί μια μπαταρία. Ο ICE μπορεί να λειτουργήσει με βενζίνη αλλά και με υδρογόνο και ανανεώσιμα καύσιμα.

Το Iconic SP διαφημίζεται ότι έχει 365 ίππους με βάρος 1.450 κιλά, κατανεμημένα ομοιόμορφα μεταξύ των αξόνων. Το concept είχε μήκος 4,18 μέτρα, πλάτος 1,85 μέτρα και ύψος 1,14 μέτρα.

Μια έκδοση δρόμου του Iconic SP θα ήταν το 13ο αυτοκίνητο της Mazda που θα διέθετε περιστροφικό κινητήρα. Δεδομένου ότι η ειδική ομάδα μόλις ανακοινώθηκε, μια πιθανή έκδοση παραγωγής του κομψού κουπέ απέχει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button