Υγεία & Διατροφή

Ηράκλειο: Επιμένει το κυκλοφοριακό χάος στον Άη Γιάννη Χωστό – Νέα ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή – ΗράκλειοΔίχως τέλος εξελίσσεται η ταλαιπωρία των Ηρακλειωτών, με τις προηγούμενες παρεμβάσεις να μην αμβλύνουν τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα από και προς τον Άη Γιάννη Χωστό

Δίχως τέλος εξελίσσεται η ταλαιπωρία των Ηρακλειωτών, με τις προηγούμενες παρεμβάσεις να μην αμβλύνουν τα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα από και προς τον Άη Γιάννη Χωστό.

Ειδικά με το άνοιγμα των σχολείων, επέστρεψε εντονότερα στο προσκήνιο το κυκλοφοριακό πρόβλημα, που παρά τις όποιες παρεμβάσεις εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους οδηγούς. Η κίνηση στους δρόμους της περιοχής, κυρίως τις ώρες αιχμής, διεξάγεται και πάλι με δυσκολία, με εμφανή την πολύωρη ταλαιπωρία και αγανάκτηση των πολιτών, ενώ επιβαρυντικός παράγοντας σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ήταν και η κακοκαιρία.

«Γνωρίζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε», ανέφερε πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, σημειώνοντας πως προχωρούν οι εργασίες προετοιμασίας του 2ου κυκλικού κόμβου στην περιοχή – για τον οποίο είχε λάβει απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο- με στόχο την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου, αλλά κυρίως την ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε πως «οι πρώτες παρεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην περιοχή».

Μάλιστα, αύριο Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, αναμένεται νέα ευρεία σύσκεψη με την παρουσία της τοπικής κοινωνίας, φορέων και προφανώς στελεχών των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο προσωρινός κόμβος αναμένεται να έχει κατασκευαστεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα προχωρά ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και οι απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του οριστικού κόμβου στο σημείο. Τα συνεργεία έχουν ήδη καθαρίσει το πρανές, με στόχο την διαπλάτυνση του δρόμου, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η τοποθέτηση της σήμανσης.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το σενάριο της κατάργησης του πρώτου κόμβου που κατασκεύασε η περιφέρεια μετά τη γέφυρα, αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του οριστικού, ένα θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στην ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων της περιοχής.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger