Επικαιρότητα

Μελέτη για την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο Βερούλειο – Galaksias.com

Ενα βήμα πιο κοντά στη λύση του βρίσκεται το σοβαρό πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο στο Βερούλειο στάδιο στην Καβάλα! Όπως είναι γνωστό σε όλους η αθλητική εγκατάσταση η ανακαίνιση του οποίου ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2019, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της υπερχρησιμοποίησης του κεντρικού γηπέδου, που έχει χλοοτάπητα.

Αυτός ο χλοοτάπητας το τελευταίο (ειδικά) διάστημα και ιδίως μετά από βροχές θυμίζει περισσότερο σε… βούρκο παρά σε αγωνιστικό χώρο όπου παίζεται ποδόσφαιρο, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες από παράγοντες, αθλητές, αλλά και γονείς των μικρών παιδιών που προπονούνται στις Ακαδημίες των 3 ιστορικών συλλόγων που έχουν έδρα στο Βερούλειο.

Συνεπώς η λύση που προκρίνεται, είναι αυτή που λειτουργεί με επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια στο Λεκανοπέδιο της Αθήνας, όπου κι εκεί υπάρχουν πολλά σωματεία που χρησιμοποιούν τα ίδια γήπεδα για προπονήσεις και αγώνες. Ο Συνθετικός Χλοοτάπητας! Γι’ αυτή τη λύση μίλησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της ΑΜΘ Στέλιος Ιγνατιάδης τονίζοντας ότι θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, γεγονός που παίζει ιδιαίτερη σημασία αναφορικά με την ασφάλεια των αθλητών.

Για να χρηματοδοτηθεί όμως ένα τέτοιο έργο, όπως και πολλά άλλα, θα πρέπει να υπάρχουν οι σχετικές μελέτες! Αυτό άλλωστε άκουσε τόσο ο κ. Ιγνατιάδης, όσο και ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, στη συνάντηση που είχαν για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο «Ανθή Καραγιάννη». Μια τέτοια μελέτη λοιπόν για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο κεντρικό γήπεδο του Βερούλειου σταδίου, παρέδωσε το πρωί της Τρίτης 12/3 ο Στέλιος Ιγνατιάδης στον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε και το μόνο που χρειάζεται είναι να επικαιροποιηθεί, έτσι ώστε να κατατεθεί και στη συνέχεια να αναζητηθεί η χρηματοδότηση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button