ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Καιρός: Οι περιοχές όπου χρειάζεται προσοχή τις επόμενες ώρες – Κολυδάς: «Έρχεται διπλή διαταραχή»

Για δύο διαταραχές του καιρού έκανε λόγο ο διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, οι οποίες θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

«Παρότι δεν θα είναι ακραία τα φαινόμενα, καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί ειδικά στα δυτικά και τα βόρεια» ανέφερε σε ανάρτησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

«Δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες, η πρώτη Τετάρτη προς Πέμπτη και η δεύτερη Παρασκευή προς Σάββατο. Παρότι ο δείκτης βροχοπτώσεων EFI (Extreme Forecast Index) δεν λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένες τιμές, χρειάζεται σχετική προσοχή στις περιοχές όπου οι αποχρώσεις του πορτοκαλί χρώματος είναι πιο έντονες.

Λίγα θα είναι τα χιόνια Παρασκευή και Σάββατο, σε μεγάλα μόνο υψόμετρα, στα Κεντρικά και Βόρεια. Αρκούν όμως για να επιβεβαιωθεί-έστω και στο περίπου- η παροιμία “και στ’ Απριλιού τις 18″…».

Η πρόγνωση του καιρού έως και το Σάββατο (20/4)

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ, ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, από το μεσημέρι στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη είναι πιθανό κατά τόπους να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα δυτικά σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 18 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4

Στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/4

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα δυτικά και στα κεντρικά τμήματα της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/4

Στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι-νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button