Επικαιρότητα

επερώτηση για τον προσεισμικό έλεγχο στα δημόσια κτίρια – Galaksias.com

Mε αφορμή τα κτιριακά προβλήματα που υπάρχουν στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στον Πύργο και τους κινδύνους που εγκυμονεί τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους πολίτες, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας της παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Διονύσης Καπλάνης κατέθεσε επερώτηση στον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων ζητώντας σειρά απαντήσεων για τη στατική επάρκεια του κτιρίου και τη συντήρησή του, αλλά και γενικότερα για τον προσεισμικό έλεγχο στα δημόσια κτίρια.

Όπως αναφέρει «στις 13 Δεκεμβρίου του 2023, ο σύλλογος εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας τον έλεγχο της στατικής επάρκειας για το διοικητήριο Ηλείας στο Πύργο, διότι το κτίριο, λόγω έλλειψης συντήρησης, παρουσιάζει αποσάθρωση και αποκόλληση επιχρισμάτων λόγω και της οξείδωσης του σιδηρού οπλισμού. Επιπλέον, σε αρκετές περιπτώσεις τα εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου έχουν αποσυνδεθεί, εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για τους διερχόμενους πολίτες.

Μεγάλη είναι επίσης η ανησυχία όσον αφορά την στατική επάρκεια όλων των δημόσιων κτιρίων ειδικά των σχολείων και των νοσοκομείων στο νομό. Τα σχολεία του νομού δεν έχουν ελεγχθεί από τον σεισμό της Αθήνας το 1999, σύμφωνα με την πρόεδρο Σ.Ε.Π.Ε δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης:
• Ποιες ενέργειες και πότε θα γίνουν για τον έλεγχο του διοικητηρίου Ηλείας και τη συντήρησή του;
• Ποιες πρωτοβουλίες θα πάρετε μαζί με τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς ώστε να γίνει έλεγχος των σχολείων και των νοσοκομείων τουλάχιστον στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας; Συγκεκριμένα : Πότε θα ξεκινήσει ο προσεισμικός έλεγχος δημόσιων κτιρίων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση; Έχει προχωρήσει η από
καιρό προταθείσα συνεργασία απο τον σύλλογο Πολιτικών μηχανικών Αχαΐας για τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων στην περιφέρειά μας; Είναι η περιφέρεια μας σε κάποια πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου των νοσοκομείων μας;».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button