ΕνημέρωσηΠολιτική

«Το αποθεματικό δεν είναι ατελείωτο» – Galaksias Portal News

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (20/2) στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ αναφέρθηκε στα αιτήματα των αγροτών, αλλά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Το αποθεματικό το οποίο έχουμε στον προϋπολογισμό δεν είναι ατελείωτο και πρέπει όταν είμαστε στο ξεκίνημα του χρόνου να το χειριζόμαστε με φειδώ γιατί δεν ξέρουμε τι θα μας βρει. Πέρυσι με τον Ντάνιελ είχαμε πολύ μεγάλη καταστροφή. Η καταστροφή αυτή μας κόστισε μέχρι στιγμής 400 εκατομμύρια. Εάν είχαμε εξαντλήσει το αποθεματικό μας τον πρώτο μήνα του χρόνου, τι θα κάναμε;», είπε στην αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει κάτι κανονισμένο. Τώρα δεν ξέρω πως θα εξελιχθούν οι κουβέντες. Να μεταφέρω όμως το εξής: Ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο να γίνει», πρόσθεσε.

«Αυτός ο προϋπολογισμός δεν είχε τα 83 εκατομμύρια. Είπαμε λοιπόν να τα βάλουμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε περισσότερα χρήματα, δηλαδή περισσότερα χρήματα, δεν μπορούμε να πάμε σε διπλασιασμό του ποσού. Θέλουν να πάνε στα 160. Λοιπόν δεν γίνεται να πάμε σε αυτό το νούμερο. Άρα λοιπόν, εκείνο το οποίο νομίζω τους είπε ο πρωθυπουργός είναι μια πλήρης και επαρκής απάντηση και δείχνει τη θετική πρόθεση της κυβέρνησης. Πάντως, ποσό που δεν ήταν προϋπολογισμένο το βάλαμε και όχι μόνο το βάλαμε, αλλά θα το παίρνουν απολογιστικά. Δηλαδή, αφού κάνουν τη δαπάνη, θα το παίρνουν μπροστά προκαταβολικά το μισό. Άρα αυτό τους δημιουργεί και σημαντική ταμειακή διευκόλυνση. Και εν πάση περιπτώσει θα ξαναδούμε αυτό το θέμα τον Ιούνιο», συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης.

Σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια ανέφερε ότι «τώρα αυτό το οποίο γίνεται είναι ότι Ελληνόπουλα είναι στη Λευκωσία, είναι στη Βουλγαρία, είναι στις Βρυξέλλες, είναι στο Άμστερνταμ, είναι στο Λονδίνο, είναι στο Παρίσι. Σπουδάζουν, παίρνουν πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα πτυχία αυτά είναι αναγνωρίζονται στην Ελλάδα και έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα. Τώρα τα Ελληνόπουλα εντάξει να είναι σε όλες αυτές τις πρωτεύουσες και σε όλες αυτές τις πόλεις, σε όλες αυτές τις χώρες που σας είπα να είναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα δεν επιτρέπεται. Αυτός λοιπόν ο βαθύς παραλογισμός εκείνο που κάνει είναι να στέλνει παιδιά έξω και να επιβαρύνει οικογένειες και να μην επιτρέπει αυτό να γίνει και στην Ελλάδα. Εμείς βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή αντιμέτωποι με αυτόν τον παραλογισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button