Τρόπος Ζωής

Πέθανε σε ηλικία 102 η εκκεντρική επιχειρηματίας και fashion icon, Ίρις Άπφελ

Η γυναίκα που επί δεκαετίες υπήρξε ένα μοναδικό fashion icon, η επιχειρηματίας και μοντέλο Ίρις Άπφελ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 102 ετών στο σπίτι της στο Palm Beach της Φλόριντα.

Την είδηση για το θάνατο της Άπφελ επιβεβαίωσε ο ατζέντης της, λέγοντας πως η επιχειρηματίας είναι η προσωποποίηση του στυλ. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του ηλικιωμένου μοντέλου.

Στο λογαριασμό της στο Instagram η τελευταία ανάρτηση δείχνει την Άπφελ με τη λεζάντα: «Iris Barrel Apfel, August 29, 1921 – March 1, 2024».

Μόλις πριν από λίγες μέρες, την Πέμπτη (29.2.2024) η ίδια φαίνεται να ποζάρει στο φακό γιορτάζοντας το δίσεκτο έτος.

Η Άπφελ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1921, η Ίρις Άπφελ ήταν κυρίως σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρης σε ένα συμβόλαιο που υπέγραψε η ίδια και ο σύζυγός της Carl με τον Λευκό Οίκο.

 

Παντρεύτηκε τον Καρλ Άπφελ το 1948. Δύο χρόνια αργότερα ίδρυσαν την κλωστοϋφαντουργική εταιρεία Old World Weavers και τη διηύθυναν μέχρι να συνταξιοδοτηθούν το 1992. Η δουλειά τους περιελάμβανε έργα αποκατάστασης για πελάτες όπως η Greta Garbo και η Estée Lauder παράλληλα με την συνεργασία που είχαν με τον Λευκό Οίκο.

Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παραγωγή υφασμάτων από τον 17ο, 18ο και 19ο αιώνα, με το ζευγάρι να κάνει αμέτρητα ταξίδια, αναζητώντας υφάσματα που δεν μπορούσαν να προμηθευτούν στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, όπως είχε πει η ίδια αυτός ήταν ένας από τους λόγους που δεν έκαναν παιδιά. «Δεν πιστεύω ότι ένα παιδί πρέπει να έχει νταντά, άρα δεν ήταν αυτό που θα κάναμε» είχε πει.

Η Ίρις Άπφελ μαγνήτιζε πάντα τα βλέμματα καθώς επέλεγε πολύχρωμα ρούχα, με τεράστια κοσμήματα, ενώ ένα από τα χαρακτηριστικά της ήταν το δυνατό γέλιο της.

Η φήμη της εκτοξεύτηκε το 2005 όταν το Ινστιτούτο Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη φιλοξένησε μια εκπομπή για αυτήν με τίτλο Rara Avis – στα λατινικά «σπάνιο πουλί».

Εμφανιζόταν τακτικά στους New York Times, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό Vogue και εμφανιζόταν σε διαφημίσεις των Coach, MAC Cosmetics και Kate Spade.

Είχε πάνω από τρία εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

To άρθρο Πέθανε σε ηλικία 102 η εκκεντρική επιχειρηματίας και fashion icon, Ίρις Άπφελ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button